disable copy

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Smoke on the boxer

a fire in the sky

που λέει και το γνωστό άσμα. Τώρα τελευταία όλο ακούω για βλάβες μπεμεβέ. Ψαλίδια σπασμένα, σκουριές, και ανομολόγητες αμαρτίες των μπόξερ και το λέω χωρίς πάθος και προκατάληψη. Και ως ιδιοκτήτης R51/3 για πολλά πολλά χρόνια και Κ75 αργότερα τις είχα σε ιδιαίτερη εκτίμηση.

Ξέρω περιπτώσεις δε, όχι του τύπου 'άκουσα κάπου', αλλά από γνωστούς και με λεπτομέρειες για μοτοσυκλέτες των 20+ χιλιάδων γιούρο που έβγαλαν τόσες βλάβες ώστε κατέληξαν στα δικαστήρια, για ολοσκούριαστα scarver και εξατμίσεις Κ1200S που κοκκίνιζαν απ' τη σκουριά στο χρόνο πάνω και άλλα.





Εδώ μέσα, πέρα από πλάκα ΔΕΝ έχω ξαναγράψει για εταιρεία και θα ήθελα οι απαντήσεις να μην είναι του στυλ 'γιατί τα τάδε δεν χαλάνε;' - ναι, όλα χαλάνε κι όλα παθαίνουνε κι ο τάδε δεν έχει ανταλλακτικά και τα ξέρουμε. Επίσης δεν είναι λογική το 'ναι, αλλά ο άλλος είναι χειρότερος'.

Γνώμες και εμπειρίες;

Ρωτάω γιατί έχουμε ντουμανιάσει στον καπνό και δύσκολο να μην υπάρχει φωτιά....




Rosa Parks



Για τη δουλειά μου δε μιλάω ποτέ, και γιατί αυτά είναι λίγο ευαίσθητα θέματα για το ίντερνετς και για πολλούς άλλους λόγους.

Προχθές κάνω σε παιδιά γυμνασίου ένα κειμενάκι που είχε το βιβλίο (μια άσκηση αγγλικών)  για την Rosa Parks. Η Rosa Parks ήταν αυτή που αρνήθηκε να υπακούσει τον οδηγό του λεωφορείου να μείνει όρθια επειδή δεν υπήρχαν καθίσματα για έγχρωμους στο λεωφορείο, μόνο για λευκούς.


Αρνήθηκε και κάθισε σε κάθισμα λευκού. Εννοείται τότε υπήρχαν χωριστά σινεμά, τουαλέτες, τα πάντα. Amerikkka.

Η πρώτη αντίδραση των παιδιών στη φωτογραφία της ήταν ‘ποια είναι αυτή με το ταψί στο κεφάλι χαχαχα’. Προσωπικά τη βρίσκω μια χαρά δικαιολογημένη αντίδραση και το λέω με κάθε ειλικρίνεια. Αφού δεν την ξέρουν – κι εγώ το ίδιο θα έλεγα, και ΟΝΤΩΣ αυτό που φοράει μοιάζει με ταψί.

Αντί να τους πω κανένα ηθικοκούφιο ‘καλά ξέρετε ποιάν κοροιδεύετε κτλ’ τους εξήγησα ποια ήταν και γιατί ήταν γενναίο αυτό που έκανε σε μια Αμερική του ’55 και με μια Ku Klux Klan δυνατή και ακμαία. Έκλεψα χρόνο και διαβάσαμε σχετικά από την wikipedia - στα αγγλικά πάντα ;)

Δεν ήξεραν τι ήταν η Ku Klux Klan. Ούτε ότι υπήρχε ρατσισμός στον Αμερικάνικο Νότο (ο αόριστος είναι σχήμα λόγου) – ούτε τίποτα σχετικό. Τρόμαξαν όταν είδαν εικόνες όπως αυτή:








Ούτε κατεύθυνα ούτε ‘ηθικολόγησα’ προφανώς. Αλλά όταν ένα παιδί δει κουκουλοφόρους να καίνε σε φλεγόμενο σταυρό κάποιον επειδή γεννήθηκε με μαύρο δέρμα μπορούν να καταλάβουν τι βλέπουν, σε αντίθεση με πολλούς ανθρώπους.

Τρόμαξα μόνο που δεν ήξεραν τίποτα, ούτε καν, σχετικό. Ήξεραν για τις πρωτεύουσες των χωρών, ήξεραν υποτυπώδη άλγεβρα και ολίγη από γραμματική αλλά για κάτι τέτοιο δεν είχαν ιδέα. Απόλαυσα ένα μάθημα με τα παιδιά κολλημένα στο τι κάναμε. Γιατί, και έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου, τα σημερινά παιδιά ΔΕΝ είναι χαζά. Απογοητευμένα μπορεί, χαζά όχι. Βολεύει ίσως να τα βλέπουμε χαζά για να ρίχνουμε πάνω τους όλα τα κατάξυλα τα δικά μας, αλλά δεν είναι.

Και τώρα ξέρουν και ποια είναι η κυρία με το ταψί στο κεφάλι.

Καλημέρα.

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Αργοδρομείο

Σήμερα το πρωί πήγα στο ταχυδρομείο για να παραλάβω ένα δεματάκι. Τρεις κι ο κούκος από υπάλληλους, το ίδιο και πελάτες. Μόνο ένας ακόμα που είχε πάει σ' ένα ταμείο. Πάω σε ένα από τα άλλα ταμεία, πάρτε νουμεράκι κύριε, αναστροφή, παίρνω νουμεράκι, κοιταζόμαστε λάγνα και με νόημα, χτυπάει το νούμερο, πάω.

Αρχίζουν να ψάχνουν το δεματάκι, και το δικό μου και του άλλου τύπου. Ο οποίος είναι ένας καλοκάγαθος κοντόχοντρος κοκκινομάγουλος ορεσείβιος. Μετά τα πρώτα 10 λεπτά περίμενε του φυγε το καλοκάθος. Μετά από άλλα 10 που το έψαχναν και δεν  το βρισκαν το κοκκινομάγουλος ανέβηκε λέβελ. Εγώ δεν ήμουν καλοκάγαθος εξαρχής για να κερδίζω χρόνο.

Μετά από 25 λεπτά όπου ανασκάλευαν τα ίδια δέματα χωρίς να βρουν τίποτα ο τύπος δεν τη μπάλευε πλέον. Του χε πέσει το ζάχαρο, η χοληστερίνη, το παντελόνι, του χε ανέβει η πίεση και το πουλόβερ και πήγαινε πάνω κάτω αλλά σε μικρή ακτίνα λόγω μικρού διασκελισμού. Έτσι και φωσφορίζανε οι ρίγες στο πουλόβερ θα ήταν σαν πέτσακας-γιογιό.

Στο τέλος τα παίρνει στο κρανίο και φωνάζει στην υπάλληλο που κοίταζε το ίδιο δέμα για 124η φορά:

'ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΑΥΤΟ! ΔΩΜΟΥ ΕΝΑ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ΝΑ ΠΑ ΝΑ ΦΥΓΩ!'

Μου πήρε 0.003 δευτερόλεπτα.

'ΚΟΠΕΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕΝΑ. ΔΙΑΛΕΞΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕ ΦΙΟΓΚΟ'

και φουντώνει και το γιογιό και δώσε

'ΝΑ, ΕΚΟΙΟΝΑ ΔΩΚΕ ΜΟΥ, ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ'

'ΚΑΙ ΓΩ ΘΕΛΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΦΟΥΣΚΑΛΑΚΙΑ - ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ;'

Σε 1 λεπτό τα είχαν βρει και τα δυο. Εντάξει, το και τα δυο παίζει, εγώ το πήρα το δικό μου, του άλλου παίζει να του δώσανε ότι να ναι για να τον ξεφορτωθούνε.

Επίσης, το ταχυδρομείο εδώ κάνει το εξής μαγικό. Σου στέλνει ειδοποίηση χωρίς να έχει το δέμα. Κάτι σαν τον Christopher Walken που έβλεπε το μέλλον.




Πας να πάρεις το δέμα και σου λένε δεν το φερε ακόμα το φορτηγό απ' τα κεντρικά.

'Και πότε θα ρθει;'
'Σε λίγο'

Γαμάτο;

Πόσο γεμάτο υποσχέσεις και γλυκιά προσμονή.

'Σε λίγο...'

Στο μεταξύ έχεις φύγει απ' τη δουλειά σου, περιμένεις στην ουρά, φτάνει το 1417 που είναι το νουμεράκι σου και... 'σε λίγο...'

Kafka eat my dust ρε, τι να μας πεις κι εσύ με τις κατσαρίδες.

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Αrs Longa Vita Brevis

Μέσα απ' αυτό εδώ το μετερίζι προσπαθώ τον τελευταίο καιρό, μαζί με όσους παρακολουθείτε, να μάθουμε περισσότερα για την Τέχνη. Ομολογώ όμως ότι μερικά πράγματα ακόμα μου διαφεύγουν. Για παράδειγμα ο φίλος Αντώνης μου έστειλε αυτή τη φωτογραφία (το τι μου στέλνουν πλέον δεν περιγράφεται):


Εδώ έχουμε μια πρώιμη μορφή Χιουνταικού Υπερρεαλισμού με σαφείς Ντισκομπαλλικές επιρροές. Η υφέρπουσα σεξουαλικότητα τονίζεται με την έξυπνα τοποθετημένη βούρτσα ενώ η μεταλλική αράχνη - πιθανότατα από απορροφητήρα - που βγαίνει από το καπό τονίζει τον υπαρξιακό αταβιστικό φόβο του να σου τρυπήσει το ψυγείο πάνω που πρέπει να πληρώσεις και τέλη κυκλοφορίας. Έμφαση έχει δοθεί και στην πρακτικότητα με τα spoiler να φροντίζουν για τα απαραίτητα 25G downforce που χρειάζεται το αυτοκίνητο για να 'κάτσει κάτω'.

Δεύτερο παράδειγμα, επίσης από φωτογραφία που μου έστειλαν, αυτό εδώ.


Η πρακτικότητα συναντά τη μόδα, την τέχνη και την λειτουργικότητα όλα σε ένα. Έντονες χαρλεικές επιρροές με νύξεις στοιχείων λαχανογοράς απ' το καφάσι - μόνη ίσως παραφωνία το πολύ κλασσικό προστατευτικό της αλυσίδας που θα ήθελε ίσως κάτι πιο έντονο και εξεντρίκ ώστε να ξεχωρίζει. Η σέλα είναι πραγματικά... τι να πω... βούρκωσα.

Και θα κλείσουμε για σήμερα με ένα γνωστό Έργο, αυτό εδώ.





Και ναι δεν είναι τρολιά. 37 εκατομμύρια δολλάρια. Δε σας άρεσε το Χιουντάι ε;

Κι έχω πετάξει ο μαλάκας όλες μου τις ζωγραφιές απ' το δημοτικό.

Καλημέρα.

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Frankly my dear

Πριν από όχι πολλές μέρες έβαλα στο blog την εκπληκτική περιπέτεια του φίλου Γιάννη του Τσιοπελάκου εδώ πέρα:

http://stoma-tou-lykou.blogspot.gr/2014/02/photo-finish.html

Όσοι δεν το έχετε δει ρίξτε μια ματιά πριν συνεχίσετε την ανάγνωση (αξίζει). Το θέμα μπήκε και σε αρκετά φόρουμ όπου υπήρξαν παρατηρήσεις όπως και προσοχή και ποτέ μόνος στο βουνό και ποτέ ξανά αυτό και ποτέ ξανά εκείνο και που πας ρε καραμήτρο με το Αφρικα που είναι βαρύ και χαχα έχει και βαλιτσάκι πίσω (αυτό το βαλιτσάκι ενοχλεί τα μάλα τελικά).

Γενικά υπήρξε μια φοβερά politically correct αντιμετώπιση του θέματος απο μερικούς. Να μην πηγαίνουμε μόνοι ΠΟΤΕ στο βουνό, για ψαροντούφεκο, για κατούρημα κτλ κτλ.

Πρώτα θα βάλω την απάντηση του Γιάννη:

''Καλημέρα κι ευχαριστώ θερμά για τα καλά σας λόγια
Ξέρω και καταλαβαίνω ,ότι οι συμβουλές σας δίνονται με καλή πρόθεση.
Όμως...
Πριν ένα χρόνο ακριβώς είχα τροχαίο ατύχημα ,μέσα στην πόλη, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε επάνω μου (δική του υπαιτιότητα) και μου έσπασε το γόνατο.
Τι έπρεπε να κάνω όταν πολύ αργότερα στάθηκα στα πόδια μου, να σταματήσω να οδηγώ μηχανή??? Μα ,σύμφωνα με τα λεγόμενα πολλών, είσαι εκτεθειμένος άνα πάσα στιγμή...
Θέλω να πω ότι η ''περιπέτεια'' έχει κινδύνους... ή την αναζητάς ή όχι.
Αν όχι τότε ,κάθεσαι στο σπίτι και για έξοδο ,πηγαίνεις μέχρι την πλατεία για καφέ...
Ταξιδεύω χρόνια...και στο εξωτερικό και στα βουνά της Πίνδου κυρίως.
Έχω κινδυνέψει και με παρέα και χωρίς... έτσι είναι αυτά.
Το '' ποτέ μόνος στο βουνό'' σαν φράση ,τη θεωρώ αφοριστική ,οπότε το παίρνω σαν συμβουλή και όχι σαν κανόνα.
Ξέρω περιπτώσεις ομαδικών εκδρομών σε κακοτράχαλους δρόμους στο τέρμα του πουθενά με ατυχήματα και δυσάρεστα (ευτυχώς όχι ολέθρια) αποτελέσματα.
Κάπως σαν το δικό μου δηλαδή...
Τέλος πάντων ,ευχαριστώ και πάλι!!
Υ.Γ. Φανταστείτε μιάν ηλιόλουστη ανοιξιάτικη μέρα και να έχετε όλο το χρόνο να ανεβέιτε στην περιοχή των Αγράφων. Ξεκινάτε συννενοήσεις με τα φιλαράκια ,αλλά δεν ακολουθεί κανείς...
Θα ακυρώνατε την εκδρομή?"

Πάμε παρακάτω. Πριν από μερικές μέρες είδα κάπου αυτή την τρομερή εικόνα


κι από κάτω το εκπληκτικό πραγματικά σχόλιο:

'Το μαλάκα, ξεκράνωτος'.

Το ότι είμαι 100% υπέρ του κράνους το χω γράψει πεντακόσες χιλιάδες φορές και δεν είναι προς συζήτηση. Απο κει και πέρα, ένα σχόλιο έχω να κάνω.

ΦΘΟΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ.

Και το ξαναγράφω για εμπέδωση.

ΦΘΟΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ.

Μακάρι να φτάσω τα χρονάκια του παππού, και να χω τις εμπειρίες του.

'Οταν ήμουν μικρός έβγαινε η μάνα του φίλου μου του Βασίλη του Μακράκη στο μπαλκόνι και άρχιζε. 'ΒΑΛΕ ΜΙΑ ΖΑΚΕΤΑ. ΜΗΝ ΠΑΣ ΜΑΚΡΙΑ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΡΓΗΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΣ ΚΑΤΙ. ΤΗ ΜΥΤΗ ΣΟΥ ΝΑ ΦΥΣΑΣ ΜΗ ΒΟΥΛΩΣΕΙ'.

Και σήμερα λέω μαλάκα ο χειρότερος εφιάλτης μου έγινε πραγματικότητα. Η μάνα του Μακράκη γράφει στα φόρουμ και του φωνάζει να μη φύγει βόλτα χωρίς τον ασύρματο και τα Κατούρατεκ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ;

ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΕΚΤΟΣ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ;

Κι αν αυτος ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ τον κίνδυνο και τον ρίσκο; Αν ας πούμε μια στις χίλιες ο τύπος έχει πάρει το μηχανάκι του για να ρισκάρει και λίγο;

Και σ' ενα χωματόδρομο φλατ να πας, και νορμάλ 100% να πηγαίνεις δεν έχει ρίσκο; Σου μπλοκάρει η αλυσίδα, πέφτεις, σπας το ποδαράκι. Και; ΠΟΤΕ μόνος σε χωματόδρομο;

Πόσο ανόητος μπορεί να γίνει κάποιος όταν νομίζει ότι μπορεί να προβλέψει τα πάντα. Έτσι φτάσαμε και στις συζητήσεις για τα όρια των 100 ίππων, έτσι φτάσαμε και στο να μην ακουμπάνε μεταξύ τους στα GP για να μην κάνουνε βαβά.

Όποιος μπορεί τα κάνει. Κι ο Γιάννης μπορεί και τα κάνει, και σήμερα που μιλάμε μάλλον πάλι στο βουνό είναι με το Άφρικα το οποίο δουλεύει ρολόι.

Κι αν γίνω ποτέ 100 χρονών δε θα βλέπω τα πιτσιρίκια και να λέω τι κάνει το μαλακισμένο να πάει να σκοτωθεί, ούτε τώρα το λέω για τους πιτσιρικάδες με τα παπιά γιατί δεν ξεχνάω ποτέ τι ήμουν και θα ήταν ΚΑΡΓΑ υποκριτικό. Συμβουλές, ΝΑΙ, έχω να τους δώσω πολλές, αν ακούσουν.

Επικριτικότητα και φθόνο ποτέ.

Κι αν θίχτηκε καμιά Σκάρλετ Ο' Χάρα frankly my dear I don't give a fuck. 

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΧΥΣΤΕΡΣ

Μετά τα ποστ που ειχα κανει με τους hipsters και που μπορείτε να βρείτε στο blog, μόλις  βρήκα το παρακάτω θεικό

http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=24&t=277220


και το αναδημοσιεύω σε περίπτωση που χαθεί το αρχικό ποστ! Απολαύστε:

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΓΝΟΡΗΣΗΣ ΧΥΣΤΕΡΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΛΙΦΟ

Δημοσίευσηαπό ΓΕΡΑΣΙΜΟΣΠΟΥΝΕΝΤΗΣ » Οκτώβριος 11th, 2013, 5:55 pm


1 ΕΧΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΜΟΥΣΤΑΚΙ <<<ΑΝΤΡΕΣ>>> ΚΑΙ ΓΥΝΕΚΕΣ .ΟΙ <<< ΑΝΤΡΕΣ>>> ΕΧΟΥΝΕ ΤΟ ΜΑΛΛΙ ΧΟΡΙΣΤΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΕΚΕΣ Η ΑΝΤΡΙΚΟ ΣΑ ΛΕΖΒΙΕΣ Η ΜΑΚΡΙΑ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΚΟΒΟΥΝΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥς ΚΡΥΒΗ ΤΙΣ ΡΙΤΙΔΕΣ.ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΕΑ ΑΦΗΝΟΥΝΕ ΜΟΥΣΑ <<<ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ>>> ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΧΩΡΕΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΝΕ ΠΟΛΥ ΑΓΙΑΖΜΟ ΠΑΝΤΑ ΕΝΩ ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΩΡΓΙΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΗΣΙΑ ΑΥΤΟΣ ΕΦΤΙΑΝΕ ΓΙΑ ΕΞΗΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΝΗ ΤΟ ΥΠΟΛΙΠΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΡΑΔΗ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝΕ ΒΡΗ ΚΑΤΑΚΥΤΟ ΣΤΗ ΕΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΣΦΑΔΑΖΗ ΣΑ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΗ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝΕ ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΒΟΓΚΑΓΕ ΩΧΩΧΩΧΩΧ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΚΟΣΑΝΕ ΤΑ ΡΑΣΣΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΞΙΝΙΑΡΗ ΣΤΟ Κ...ΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΥΣΗΧΥΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΝΟΒΑΤΗΣ ΚΑΙ ΥΣΗΧΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΜΑΝΕ ΡΑΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΚΟΙΜΟΤΑΝΕ ΓΙΑ ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΠΡΟΥΜΗΤΑ.
2 ΦΟΡΑΝΕ ΟΛΟΙ ΚΑΡΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΣΑ ΤΡΑΠΕΖΟΜΑΝΤΙΛΟ Η ΜΠΛΟΥΤΖΗΝ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΣΑ ΣΤΟΛΗ ΚΟΥΜΟΥΝΗΣΤΗ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΛΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΙΝΟΥΝΕ ΠΑΝΩ ΠΑΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΥΜΠΙΑ ΣΑ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΙΔΡΟΝΟΥΝΕ ΣΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΑΣΠΡΑ ΣΤΑ ΜΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΣΤΕΓΝΩΝΗ Ο ΜΑΣΚΑΛΟΙΔΡΩΤΑς ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΜΥΡΙΖΗ ΣΑ ΜΟΥΧΛΑ ΚΑΙ ΕΧΗ ΓΕΥΣΗ ΑΛΜΗΡΗ!!!
3 ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΩΡΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝΕ ΟΛΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΡΟΥΧΑ ΕΧΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΙΡΗΟΝ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΗ ΤΑ ΙΡΗΟΝ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΕΤΑΣ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑΖΗ ΜΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΣΕΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΑΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΞΕΧΝΑΓΑΜΕ ΤΗ ΚΑΣΕΤΑ ΜΕΣ ΤΟ ΚΑΣΕΤΟΦΟΝΟ ΚΑΙ ΓΡΑΦΑΜΕ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΟΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΑΣ ΣΠΑΓΑΜΕ ΤΗ ΚΑΣΕΤΑ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟ ΚΑΙ ΒΓΑΖΑΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑΖΑΜΕ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΦΕΔΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟΥΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝΕ ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΧΟΙΡΟΝΟΜΙΕΣ Η ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΟΛΟΥ ΧΟΙΡΟΝΟΜΙΑ Η ΟΤΙΓΛΥΦΟΥΝΕ Μ....ΝΗ ΧΟΙΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ Μ....ΛΑΚΙΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΞΕΚ....ΛΙΑΡΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΝΕ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΚΙΑ ΟΛΕΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΡΕΤΚΑΡΠΕΤ [ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ] ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΕΡΝΑΝΕ ΟΛΟ ΤΟ ΒΔΟΜΑΔΙΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕ Γ...ΜΑΝΕ ΚΙΟΛΑΣ ΕΝΩ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟ ΛΕΟ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΠΑΡΑΚΙ ΚΕΡΝΑΜΕ ΚΕΡΝΑΜΕ ΠΟΤΑ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΕΥΡΩ ΣΠΕΣΙΑΛ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΚΑΝΑ Κ..ΛΟ Η Β....ΖΗ.
4 ΠΕΡΝΟΥΝΕ ΟΛΟ ΑΜΑΞΙΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΜΟΥΡΗ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΔΟΥΛΙΑ ΣΑ ΤΟ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑΚΙ Η ΣΑ ΤΟ ΝΤΕΖΕΒΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΡΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΜΕΝΗ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΗ Ο ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΣ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΙΝΗ ΕΝΑ ΦΑΣΚΕΛΟ ΟΛΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΚΟΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΟΛΗΤΟ ΜΕ ΤΟ ΜΗΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝΕ ΙΡΗΟΝ.
5 ΜΕΝΟΥΝΕ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΗΦΙΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΠΟΤΟ ΣΤΗ ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΨΙΡΡΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΥΣΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΕ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΦΕΝΙΟΥ ΠΟΥΧΑΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΨΑΘΑ ΕΚΛΑΝΕ ΚΑΝΑΣ ΠΑΠΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΙΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΣΟΜΠΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΕΙΧΕ ΚΡΥΟ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΛΑΝΕ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΚΡΥΟ ΦΑΙΝΟΤΑΝΕ Η ΚΛΑΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΚΑΜΕ ΙΔΡΑΤΜΟΥΣ ΟΠΩΣ ΠΕΡΝΑΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΨΑΘΑ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ.ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΦΩΤΑΓΟΓΟΥΣ Η ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕΝΑΝ ΠΡΕΖΟΝΙΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝΕ ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΣΤΟΥΣ ΤΕΙΧΟΥΣ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ Η ΟΛΟ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΙ <<<ΒΑΣΑΝΙΖΟΜΕ>>> ΚΑΙ Μ...ΛΚΙΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΒΡΕΧΗ ΜΥΡΙΖΟΥΝΕ ΣΑ Χ....ΣΗ.
6 ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΗ ΠΟΛΥ Η <<<<ΤΕΧΝΗ>>> ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΣΕ ΓΚΑΛΕΡΙΕΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΟΤΕΛ ΜΠΙΛ ΠΟΥ ΠΑΗ ΚΑΙ ΓΑΜ...Η Ο ΚΟΖΜΟΣ ΑΛΛΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΚΟΥΛΤΟΥΡΓΙΑΡΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΝΗΚΑ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟ ΒΙΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝΕ ΜΟΝΟ ΠΙΝΑΚΕΣ ΒΛΑΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝΕ ΜΙΑ ΧΟΝΤΡΗ ΜΕ ΕΝΑ ΛΑΓΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΗ ΤΙΤΛΟ <<<ΙΛΕΜΙΤΟΜΠΟΥΚΑΛΙΟΝ>>> Η ΔΕΙΧΝΗ ΕΝΑ Π...ΤΣΟ ΑΠΟ ΑΝΤΡΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΗ ΤΙΤΛΟ <<<Η ΓΟΝΙΜΟΤΙΣ ΚΑΙ Η ΠΑΠΑΡΟΤΙΣ>>> ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΓΙΑΡΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΕΣΥ ΤΥΧΕΑ ΚΑΙ ΜΠΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΑΔΟΣΕΣ ΔΥΟ ΠΙΤΟΓΥΡΑ ΣΕ ΔΙΠΛΑΝΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕΣ ΤΟ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ ΑΠΟΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΛΕΙΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΦΕΝΕΤΕ Η ΜΠΛΟΥΖΑ ΤΗΣ ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ21 ΓΙΑ ΝΑΣΕ ΠΙΟ ΚΑΘΟΣΠΡΕΠΗ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕΣ ΠΕΙΝΑΖΜΕΝΟΣ ΝΑ ΦΑΣ ΚΑΝΑ ΦΙΣΤΙΚΙ Η ΚΑΜΙΑ ΚΟΚΑΚΟΛΑ ΝΑ ΠΙΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΗΣ ΟΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΣ <<<ΤΙ ΩΡΑΙΟ ΑΥΤΟ>>>> Η ΚΟΙΤΑΝΕ ΑΛΛΟΥ ΣΑ ΝΑ ΜΥΡΙΣΑΝ ΤΗ ΚΛΑΝΙΑ ΣΟΥ Η ΣΟΥ ΛΕΝΕ <<<ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΙΜΑ!!!ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΚΑΛΟ!!!>>> ΓΙΑΤΙ ΛΕΝΕ ΔΕΙΧΝΗ ΤΟ ΨΥΧΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΛΙΤΕΧΝΗ ΠΟΥ ΕΠΕΡΝΕ ΝΑΡΚΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΑΜ...ΓΕ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΕΝΩ ΑΥΤΗ ΕΙΧΕ ΠΕΘΑΝΗ ΤΡΙΣ ΤΕΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ΑΠΛΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΗ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΤΗ ΕΞΟΧΗ ΚΑΙ ΑΡΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝΕ ΣΟΥ ΛΕΝΕ <<<ΤΡΕΜΠΑΝΑΛ>>> ΚΑΙ ΑΗΝΤΕ ΝΑ ΜΗ ΠΩ ΤΗ ΛΕΞΗ!!!!!
7 ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΟΥΝΕ ΘΕΑΤΡΑ ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΗΘΟΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΠΑΝΑΓΙΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΑΣΗΣΑΝΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥς ΑΠΗΛΗΣΑΝΕ ΤΙΣ ΑΛΒ....ΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ Κ....ΛΟΤΡΙΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΘΥΜΑΜΕ ΤΟ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ Η ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΑΗ ΜΕ ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΚΕΡΔΙΣΗ ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΤΟ ΣΠΙΡΤΟΚΟΥΤΟ ΚΑΙ ΛΕΓΑΝΕ ΟΛΟ Μ...ΛΑΚΑ ΚΑΙ Μ....ΛΑΚΑ ΚΑΙ ΒΡΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΙΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑΓΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΤΟΥ ΕΔΙΧΝΕ ΤΟ Μ....ΝΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕΗ ΑΛΛΗ ΤΟ Μ....ΝΗ ΤΗΣ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΛΥΠΟΘΥΜΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΙΞΑ ΤΙΣ ΧΡ....ΠΑΝΑΓΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΖΕΨΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΜΕ ΣΠΙΤΙ.
8 ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΤΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝΕ ΠΛΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΣΚ...ΑΤΑ ΣΚΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΓΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΒΑΦΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΤΕΙΧΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΙΡΩΝΤΕ ΟΙ ΝΑΡΚΟΜΑΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ Π...ΤΑΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΗΣ ΤΗ ΠΡΕΖΑ ΣΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΒΑΜΕΝΟ ΤΕΙΧΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗΚΟ ΣΤΗ ΓΛΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕΝΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕ ΜΠΟΡΗΣ ΝΑ ΠΑΣ ΤΟ ΠΑΙΔΗ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΙΞΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΩΜΗΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΜΕ ΠΡΕΖΟΝΙΑ ΚΑΙ Π...ΤΑΝΕΣ ΕΝΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΜΕΝΟΙ ΟΙ ΤΕΙΧΟΙ ΜΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΙΩΘΟΥΝΕ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΥΝΕ ΚΕΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΧΑΡΤΟΚΟΥΤΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΗΜΗΘΟΥΝΕ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ ΡΕ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΚΕΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΒΑΝΕ ΟΙ ΧΥΣΤΕΡΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΦΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΤΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΑΒΑΓΑΝΕ ΩΡΑΙΕς ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ ΙΡΗΟΝ ΚΑΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΕ ΣΑ ΠΟΥΛΑΚIA.

ΤΑ ΥΠΟΛΙΠΑ ΘΑ ΤΑ ΓΡΑΨΩ ΜΙΑΝ ΑΛΛΗ ΣΤΙΓΜΗ.ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΗΣ ΙΔΕΕΣ ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΤΙΣ ΑΚΟΥΣΩ.



Ηow to - Σκουριά στο ντεπόζιτο / πλαστικοποίηση @home

Πονεμένη ιστορία. Τι πλαστικοποιήσεις που πήγαν στραβά, τι ξύδια, τι ηλεκτρόληση, τι άμμος... άπειρες τεχνικές. Οι περισσότερες απ' αυτές είναι δυστυχώς μισές δουλειές. Ναι μπορείς να βάλεις μισή άμμο και μισό απιονισμένο στο ντεπόζιτο σε αναλογία 1:1 και να χτυπάς φραπέ για κανένα 20λεπτο με τρεις επαναλήψεις αλλά δεν θα τα βγάλεις όλα εκτός κι αν είναι λίγη η σκουριά.

Παρόμοιο αποτέλεσμα έχεις και με χαλίκια και απιονισμένο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ξύδι, αλλά το ξύδι σαν οξύ θα φάει το μέταλλο και θα το αφήσει εκτεθειμένο στο να ξαναπιάσει σκουριά. Βέβαια για να γλυτώσεις το καταχτύπημα του φραπέ μπορείς και να το δέσεις πλεκτά σε μια σούβλα (tip Κωστάκης) και να το αφήσεις να γυρνάει όσο γουστάρεις μέχρι να πάρει όλη τη σκουριά από μέσα.

Επίσης μπορείς να κάνεις και ηλεκτρόλυση, και χίλια δυο, αλλά αν θες μια καλή και μόνιμη λύση ένα είναι το εργαλείο. Η λύση αυτή είναι φτηνή, δεν θέλει καμιά ιδιαίτερη τεχνική, θέλει όμως χρόνο αρκετό, περίπου μια μέρα. Την άκουσα απ' το Χρήστο, την έψαξα αρκετά τι και πως, και φαίνεται να είναι η καλύτερη μακράν. Απομακρύνει 100% τη σκουριά και κάνει πλαστικοποίηση. Φαινόταν να υπάρχει ένα πρόβλημα με την αποστολή σε χημικά αλλά για το συγκεκριμένο προιόν δεν έχω δει κάτι. Θα το παραγγείλω σύντομα κι ελπίζω να μην έχει προβλήματα.

Εννοείται ότι όλα αυτά τα κάνεις έχοντας βγάλει το ντεπόζιτο απ' τη μοτοσυκλέτα και απομακρύνοντας τα πάντα εκτός ίσως απ' το ρακόρ το οποίο καλύπτεις με κολλητική.

Αυτό που θα χρειαστείτε το βρίσκετε εδώ:

http://www.amazon.com/POR-15-Cycle-Tank-Repair-Kit/dp/B000H9K4JQ

που περιέχει αυτά εδώ τα κόλπα:


Θέλει πολύ προσοχή πριν αρχίσετε να ασχολείστε με το ακριβό σας ντεπόζιτο γιατί πρέπει να έχετε υπόψιν πως ότι αφαιρεί σκουριά είναι χημικό και μάλιστα βαρβάτο οπότε όπου πέσει πάνω σε χρώμα ή στο εξωτερικό του ντεπόζιτου το χει πετάξει. Γι αυτό πριν ξεκινήσουμε οτιδήποτε μασκάρουμε πολύ προσεκτικά όλο το ντεπόζιτο κάπως έτσι:



Λίγη ζελατίνα και χαρτί κάνουν μια χαρά. Το πρώτο βήμα είναι να ανακατέψουμε το Marine Clean σε αναλογία 1 προς 1 με χλιαρό νερό, να το ρίξουμε στο ντεπόζιτο και να το κουνήσουμε κανένα 20λεπτο (παίζει πάντα και η σούβλα αν και θέλει χτύπο).

Προσοχή θέλει στο νερό να μην είναι ζεστό γιατί και δεν ενεργοποιείται καλά το υλικό και πετάει πολλές φορές την κολλητική που έχουμε βάλει στο ρακόρ με αποτέλεσμα μπάχαλο. Απ΄όσο έψαξα την έχουν πατήσει αρκετοί έτσι οπότε προσέχουμε.

Επόμενο βήμα αυτό εδώ:


Είναι καλό να αφήσετε να στεγνώσει το ντεπόζιτο ανάμεσα στο πρώτο και στο δεύτερο στάδιο αν και δεν είναι απαραίτητο. Το Prep & Ready πρέπει να μείνει μέσα όχι πάνω από 2 ώρες. Οπότε μπορούμε να αφήσουμε το ντεπόζιτο στο κάθε πλάι για περίπου 30 λεπτά και να ρίξουμε και μερικά 10λεπτα χτυπήματα φραπέ ενδιάμεσα.

Αφου τελειώσει κι αυτό το στάδιο η σκουριά έχει φύγει όλη και είναι ώρα για πλαστικοποίηση. Εδώ το ντεπόζιτο πρέπει να στεγνώσει ΤΕΛΕΙΩΣ. Είναι καλύτερα να το αφήσετε ολόκληρη μέρα, μη σου πω να του κανεις και πιστολάκι. Πρέπει να μην έχει υγρασία καθόλου μέσα, όσο λιγότερη τόσο καλύτερα. Το τελευταίο στάδιο είναι αυτό εδώ:


Ρίχνουμε το τελευταίο υλικό και ο σκοπός μας είναι να καλύψει παντού το ντεπόζιτο. Το γυρνάμε αργά γύρω γύρω, προσπαθώντας το υλικό να καλύψει παντού μέσα. Το κάνουμε τουλάχιστον κανένα 40λεπτο και προσποιούμαστε ότι βλέπουμε που πάει το υλικό και ότι ξέρουμε τι κάνουμε. :p

Στραγγίζουμε ότι υλικό περισσέψει πίσω στο κουτί. Και... τέλος. Το αποτέλεσμα είναι περίπου αυτό εδώ:



Νot too bad eh?

Θα το δοκιμάσω σύντομα στο μπόμπο και θα σας πω εντυπώσεις... Αν στο μεταξύ κάποιος ξέρει κάποιον καλύτερο, εξίσου αποτελεσματικό τρόπο, δώστε τα φώτα σας. ;)

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Meraklish 2

Πριν λιγο καιρό είχε γίνει χαμός όταν είχα βάλει φωτογραφίες από το μηχανάκι του Gregory σ' αυτό εδώ το ποστ.

http://stoma-tou-lykou.blogspot.gr/2014/02/meraklish.html

Το είχα υποσχεθεί σε όλους τους εραστές της Τέχνης ότι αν είστε καλά παιδιά και κάνετε σχόλια που ανταποκρίνονται αισθητικά στο υψηλό προφίλ της δημοσίευσης θα σας έβαζα και φωτογραφίες από το αυτοκίνητο του Gregory. Πάρτε λοιπόν δυο spy shots κι αν είστε ακόμα πιο καλά παιδιά θα σας βγάλω και εξωτερικά το αυτοκίνητο του Gregory.

Απολαύστε υπεύθυνα παρακαλώ


Χαμηλές πτήσεις

Σήμερα το πρωί. Η τρέλα του να κατεβαίνεις το πρωί να παίρνεις μηχανάκι του '89 και να το βάζεις μπρος με μια μανιβελιά. Αλλά σήμερα ήταν το κερασάκι.


Το κερασάκι ήταν ότι είδα φίλο στο δρόμο και αφού αρχίσαμε κατευθείαν το δούλεμα 'πω πω φίλε τρομερό μηχανάκι, δε σε προλάβαινα' 'ναι είδες, πύραυλος ο Αστραχάν' του τραβάω ένα γκαζίδι περνώντας του με πρώτη και τσααακ...

χάνει το έδαφος ο μπροστινός τροχός.

Μπα. Ιδέα μου θα ήταν.

Σιγά μην το άφηνα έτσι. Κάθομαι πιο πίσω, ελαφρύ ανηφοράκι, τσακ, το πηρούνι τερματίζει προς τα πάνω και ο μπροστινός πετάει μια χαμηλή πτήση πριν ξανακάτσει. Βοηθάει και το καινούριο Wiseco που έβαλε πριν μερικούς μήνες... μαζί με κάτι άλλες περιποιήσεις γκουχ γκουχ.

Το έστρωσα ευλαβικά και το ευλαβικά σημαίνει όχι σταθερή ταχύτητα και εθνική που γινόταν παλιά και λάθος αλλά το occasional γκαζίδι / σκίσιμο. Και σήμερα που σήκωσε κεφάλι επιβεβαίωσε αυτό που υποψιαζόμουν ότι 'ανοίγει' ακόμα το μοτέρ και ανοίγει καλά. Το καινούριο πιστονάκι έχει κάνει 1800 χλμ περίπου οπότε έχει λίγο δρόμο ακόμα.

Και είναι ξεχασμένη εμπειρία το στρώσιμο. Στα καινούρια τι να στρώσεις; Στο 1300 τι να στρώσω και τι να καταλάβω πως ανοίγει το μοτέρ; Αλλά σε μοτεράκι με 16 άλογα (λέμε τώρα) το ένα πάνω ένα κάτω είναι υπόθεση ρε φίλε. Και την λίγο παραπάνω δύναμη τη νιώθεις αμέσως.

Όποιος έχει στρώσει παπί C50 αλλά και κανένα MB5, MT, AR, DT125-200 και γενικά μικρά και μεσαία της εποχής ξέρει τι λέω... και για σας το γράφω αυτό το κόλπο, να ξυπνήσουν λίγο οι μνήμες.

Ποιος θυμάται να βγαίνει βράδυ με κρύο για στρώσιμο επειδή ήταν καλύτερα για το αερόψυκτο;

Χλίδα or what;

Και ν΄ ακούς και τα μέταλλα να χτυπάνε και να βρωμάει ο κόσμος 'καινουργίλα'...

ΥΓ. Εννοείται ότι με το στρώσιμο που του χω κάνει και με τις περιποιήσεις (μέχρι και το γκριπ του γκαζιού έχει επαναφορά που κόβει δάχτυλα) κάτι όψιμοι κάγκουρες εκ Ρεθύμνης ορμώμενοι που ακόμα βρίσκουν γελοίες δικαιολογίες για να μη βγουν στο δρόμο - ΚΑΙ τρέχουν στα γυμναστήρια μπας και βελτιώσουν κιλά / ίππο - είναι καταδικασμένοι πριν ακόμα πατήσουν μανιβελιά.


Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Photo finish

που λέει κι ο Γκάλαχερ. Αράξτε πίσω τώρα και απολαύστε.

Το κακό με τις μοτοσυκλετιστικές ιστορίες και τις μοτοσυκλετιστικές φωτογραφίες που λέμε και βγάζουμε είναι ότι είναι δύσκολο να μεταδώσεις στον άλλο το τι και το πως. Στο facebook βλέπω κάθε μέρα, όπως κι οι περισσότεροι του συναφιού φαντάζομαι, δεκάδες φωτό με μηχανάκια.

Και τώρα θα πω την αμαρτία μου. Μου τη σπάνε οι φωτό με τα μηχανάκια. Αλλά μου τη σπάνε μόνο όταν μοστράρει κι ο χάπι όουνερ στις 155 από τις 156 φωτογραφίες. Ορίστε, το πα και ησύχασα. Κι εγώ έχω γίνει φωτογραφομανής αλλά βγάζω πάντα τη μοτό γιατί... ε, εκεί ειν' ο έρωτας. Καλά, εγώ πάω και βόλτες μόνος μου συνήθως οπότε ποιος να με βγάλει.

Είναι βλέπεις άνθρωποι που όταν πάνε κάπου βγάζουνε φωτό το μέρος και μετά το κοιτάνε και θυμούνται όλα όσα νιώσανε και βιώσανε κει πέρα και έτσι πάνε ένα ακόμα νοητό ταξιδάκι. Το γουστάρω αυτό απύθμενα. Το να βγάζει κάποιος την αφεντομουτσουνάρα του συνέχεια 'εδώ ΕΓΩ με το μηχανάκι, κι εδώ ΕΓΩ στην πλατεία, κι εδώ ΕΓΩ στον καφέ'. Σαράφης στην Αθήνα, Σαράφης στα Τρίκαλα. Δε βγάζεις λίγο τη φάτσα σου απ' τη μέση για να μπορώ κι εγώ ν' ανασάνω;

Γι αυτό και μέσα σ' αυτή μου την παραξενιά γουστάρω ατέλειωτα τις φωτογραφίες του φίλου μου του Γιάννη του Τσιοπελάκου που δεν τον έχω συναντήσει ποτέ. Γιατί είναι τόσο ερωτευμένος με το μηχανάκι του που δε θέλει να κατέβει κι όπου βρεθεί κι όπου σταθεί το φωτογραφίζει, γράφοντας χιλιόμετρα παντού με την Αφρικάνα του. Είναι οι φωτό που πάντα με φτιάχνουν και πάντα με πάνε βόλτα, και το γράφω αυτό το ζαλιστήρι για να τις μοιραστώ μαζί σας (με την άδεια του). Πάρτε μάτι κάποιες που διάλεξα τυχαία...





















Και τις βλέπω και λέω πέσε και παίρνε τώρα. Μα κρύβεται ο έρωτας; Για να βρεις φωτό του ίδιου του Γιάννη πρέπει πρώτα να περάσεις 450 φωτογραφίες της Αφρικάνας. Κι έτσι που δεν είναι και κανείς στο πλάνο, έτσι σε φτιάχνει, γιατί σε βάζει μέσα με τη μια, μη μου πεις δε σου ρχεται να κατσεις στη σέλα και να φύγεις...

Τώρα γιατί το βαλα αυτό σήμερα; Απλά γιατί είδα τις φωτό που ανέβασε και σάλταρα. Δείτε.












Δε θα γράψω τα τι και τα πως, μόνο την περιγραφή που μου έστειλε:

''Το Σαββατο το απογευμα εγινε. Δεν υπολογισα καλα το βαθος του Ταυρωπου. Και εσβησε η μηχανη...την κρατησα ορθια αρκετη ωρα...εαν σου πω θα φριξεις...μιαμιση ωρα την κραταγα κοντρα στο ρευμα...μεχρι που επαθα υποθερμια και για να μην πνιγω την αφησα και σφηνωσε καμια εικσαρια μετρα πιο περα... ειδοποιησα κατι φιλους, ηρθαν με πηραν και την Κυριακη οργανωσαμε με ντοπιους τη διασωση της μηχανης... και απο σημερα το πρωι αρχισε το καθαρισμα... Πικρα...''

Τι να πω και τι να προσθέσω; 

ΔΥΝΑΜΗ απλά. Respect φίλε μου, κι ας μη σ' έχω συναντήσει ακόμα. Το φίλος είναι επειδή νιώθουμε τα ίδια, και το μοιράζομαι αυτό εδώ γιατί είναι κι άλλοι εκεί έξω που γουστάρουν τη μηχανή τους πιο πολύ απ' τη μουτσούνα τους και τα βουνά πιο πολύ απ' τις καφετέριες. Nuff said.