disable copy

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Lefas

Για μερικά πράγματα το Στόμα του Λύκου είναι πολύ μικρό για να μιλήσει. Τα χουν πει άλλοι και πιο ειδικοί από μένα για το Θανάση.

Σήμερα είχα την τύχη να έχω μερικές αδημοσίευτες φωτογραφίες από το προσωπικό του αρχείο χάρη σε ένα καλό φίλο.

Δικές σας.




Και Γιώργο Μιχελάκη βλέπουμε λίγο τίτλο αριστερά :)

Δείτε απλά το χαμόγελο



Περισσότερα στην πορεία, έχουμε δρόμο.

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Days of the Spanner

Κοίταζα πριν από λίγο καιρό τα σκίτσα του Κώστα Μπεκιάρη. Έχω την τύχη, και την πολυτέλεια πλέον, να έχω δίπλα μου δυο δυνατούς σκιτσογράφους, τον 'Motor TwoHead' Διονύση και τον Μπεκιάρη.

Το στυλ του Μπεκ είναι αλλού και δεν είναι τόσο για στριπάκια. Κάθε καρέ του είναι προσεγμένο, και στημένο. Δεν ξεπετάει, δουλεύει αργά και με λεπτομέρεια. Το στυλ λοιπόν που χρειαζόταν κατά τη γνώμη μου ήταν αυτό μιας ιστορίας. Μιας ιστορίας που θα γράψω, μεγάλης, και που θα έχει μέσα 10, 40, 80 βινιέτες του Μπεκ να την ζωντανέψουν.

Τι ιστορία όμως;

Τότε σκέφτηκα τον Κάβουρα.

Πάμε παράνοια;

Έχουμε μια ομάδα εξωγήινων καστομάδων. Losers όλοι, και το όνομα αυτών Jupiter Rejects. Κάποια στιγμή αναγκάζονται να έρθουν στην Ελλάδα γιατί ο ένας απ' αυτούς ο Wonderbra πρέπει να έρθει να ψηφίσει μια και ο πατέρας του ξενοπήδαγε κι έχει εκλογικά δικαιώματα στο Κιάτο.

Το όνομα του είναι τέτοιο γιατί είναι φετιχιστής με τις εξάστηθες αλιανές (τςςς) και ειδικά με την Σεμπέ Μπενέλα που χορεύει στο ντόπιο μπαρ. Ξέρετε τώρα, 5 είναι λίγα, 7 είναι πολλά.

Τέλος πάντων, παίρνουν οι τύποι το καστομαρισμένο τους να ρθουν Ελλάδα για να ψηφίσει Καμμένο ο τύπος και παθαίνουν βλάβη. Πάνε πρώτα στο Σαρακάκη αλλά παίρνουν φυσικά τ' @@ τους.

Καταλήγουν σ' ένα συνεργείο στο Αιγάλεω.

Φυσικά σας δίνω τα βασικά μιας πολύ αναπτυγμένης ιστορίας (στο μυαλό μου) χωρίς spoilers. Ήδη όμως έχω αρχίσει να γράφω στο μυαλό μου τους διαλόγους των εξωγήινων με τον μάστορα.

''Και που το φτιάχνεις παλικάρι αν επιτρέπεις;'
''Στο Άλφα του Κενταύρου.''
''Α, στο Βασίλη. Ντάξει, καλό παιδί ο Βασίλης, καλός είναι'.

Το κακό είναι ότι ο ένας απ΄ τους εξωγήινους μολύνει ένα απ' τα εργαλεία του τύπου - ένα κάβουρα - μ' ένα εξωγήινο ιό. Όποιος πλέον πιάσει τον κάβουρα θέλει να καστομάρει ΟΤΙ βρει μπροστά του, από καροτσάκια μωρών μέχρι σφυρίχτρες μπάτσων...

Ας μην πούμε άλλα για την ώρα...

Αλλά να δούμε ένα προσχέδιο από τους Jupiter Rejects. Ο Fonzie-8 κι ο Wonderbra. Born to lose live to win. Fuck stock spaceships.