disable copy

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2007

The Ducati Code - Part I

THE DUCATI CODE – PART ONE

Το κοκκινο φωτακι εξω απ τη μεγαλη πορτα της Μπολονια αχνοφεγγε. Ισως ηταν λογω αγωνιστικου χαρακτηρα αλλα και παλι εφερνε κατι αλλο στο μυαλο. Μετα απο μερικα δευτερολεπτα καηκε και βεβαιωθηκα οτι ειμαι στο σωστο χωρο. Το χώρο για τον οποιο τοσα ειχα ακουσει… για τη διαβοητη Ντεσμο Ντει. Πλυσεις εγκεφαλου, εκβιασμοι, παραποιηση της αληθειας και της ιστοριας… μεχρι και φονοι.

Ειχα ακουσει ότι το πρωτο σταδιο ηταν να αυτομαστιγωθεις. Το δευτερο και σκληροτερο ήταν να αποκτησεις Μανστερ. Το τριτο ηταν να τους δωσεις ολη σου την περιουσια αλλα αυτό ηταν απορροια του δευτερου αφου αργα ή γρήγορα εξανεμίζονταν όλα σου τα περιουσιακα στοιχεια. Προχώρησα απ τη μισανοιχτη πορτα με προσοχη. Μπαινοντας μεσα ειδα ενα γεροδεμενο ιταλο του νοτου να κοπαναει με τη ματσολα ενα μοτερ προσπαθωντας να το κομπλαρει σ' ενα πλαισιο. Μου ειπε ευγενικα οτι τα πλαισια τα φτιαχνουν καταδικοι στη Σικελια, απο κει εκαναν και τα σχεδια κι απο κει τα προμηθευονται ακομα. Ειχαν ξεκινησει απο πυργους με σπιρτα, μετα οδοντογλυφιδες και τωρα πλαισια. "Καμια φορα τους βγαινει πιο μικρο και δεν κουμπωνει πανω ο κινητηρας" μου σφυριξε και κοπανησε αλλη μια. Γι αυτο τον γυριζουμε γυρω γυρω να δουμε πως θα ταιριαξει. "Αι στο ντεσμο" ξαναφωναξε και κοπανησε μια δυνατη. "Και καλα να ναι στενο. Το βολευουμε. Καμια φορα τους βγαινει φαρδυ και κολυμπαει μεσα ο κινητηρας. Γιατι νομιζεις οτι μεγαλωνουμε τον κυβισμο? Οτι θελουν στελνουν οι *******, εχουμε και μεις τωρα 3-4 μοτερ και βαζουμε οποιο κανει."

Προχωρησα παρακατω εκει που ηταν μαζεμενοι πολλοι εργατες. Όπως περνουσα ειδα στον τοιχο μερικα συνθηματα, παροιμιες του λαου της Ιταλιας, σε μικρες κορνιζες. "Καλλιο Ντουκατόδενε παρά σερβισογύρευε""Οσα δε φτανει ιταλικο τα λενε Καβασακι""Δουλεια δεν ειχε ο ντεσμο του, πηδουσε τις βαλβιδες"Είχε και ένα αρχείο εφημερίδων με αρκετό ενδιαφέρον σε μια γωνιά. «Τραμπάλα του Ταλιόνι καταρρέει σε παιδική χαρά. Έξαλλοι οι γονείς.» «Σκαλωσιά Ντουκάτι στέλνει μετανάστη μπετατζή στο νοσοκομείο.» Και μια τρομαχτικη μ' ένα Ιταλο να σε δειχνει και να λεει «Εσυ ΠΟΣΑ ντελορτο ρύθμισες σημερα;» Ειχε κι άλλο ένα λίγο πιο πέρα :«Ντουκάτι Νικήτρια του 39ου Κυπέλλου Ιταλίας. Έτρεχαν 48 Ντουκάτι και ένα Χόντα το οποίο όμως έπεσε πάνω στα 39 σταματημένα από πρόβλημα Ντουκάτι στην πρώτη στροφή και ΔΕΝ τερμάτισε ο άχρηστος Ιάπων. Άλλος ένας ΘΡΙΑΜΒΟΣ κτλ. Κτλ.» Παρακάτω ένα άρθρο που έλεγε: «Εναλλακτικά Καύσιμα. Ντουκάτι με Υδρογόνο. Κίνδυνος – Θάνατος.» κι από κάτω υβριστικά σχόλια των εργατων. Λιγο πιο περα, καρφιτσωμενες σ' ένα μπορντ με τιτλο «Αποτυχημενες Εφευρεσεις – Μαθαινουμε απ τα λαθη μας» ήταν ένα σκίτσο μ' ένα θερμοσίφωνο ντουκάτι, ένα μπλουπριντ κινητήρα ντέσμο για διαστημόπλοιο που η ΝΑΣΑ απέρριψε και τέλος ένα ηλεκτρικό μασαζοκορσέ δίπλα στον οποίο είχε φωτογραφίες χοντρών θυμάτων ηλεκτροπληξίας κι ένα μεγάλο «ζητάμε συγνώμη από τις οικογένειες.»

Προχώρησα στον κύριο χώρο του εργοστασίου. Βρηκα ένα μηχανικο σκυμμενο πανω από ένα κινητηρα να ρυθμιζει κατι. Ενας διπλα του ειχε ιδρωσει και ουρλιαζε «κοψε το κοκκινο καλωδιο! Το κοκκινο καλωδιο! Προσεχε στροντζο θ' ανατιναχτουμε!» Εκεινη την ωρα που κοιταζα να δω τι κανουν, σβηνουν όλα τα φωτα. «Όχι ρε παλι ρε γαμω το μαγκνετι μαρελλι σου ε ΟΧΙ» να χτυπιεται και μετα αρχιζει να ωρυεται «Το εφεδρικο! Βαλε το εφεδρικο!» Ξαφνικα βλεπω φως από 2 τεραστια φαναρια να φεγγουν πανω στον παγκο. Μολις συνηθισαν τα ματια μου καταλαβα ότι εβλεπα τα φωτα από 2 CB400 N που ηταν στημενα διπλα. «Καλα που μας τα πηραν κι αυτά κι εχουμε φως ρε! Πρώτα ειμαστε με τα κεριά!» Ο ενας γυρισε και με κοιταξε αγρια «Ντουκατι εχεις και συ;» «Όχι, Χοντα CB1300.» «Ε φερτο ρε φιλε μεσα και δε μιλας τοση ωρα να χουμε φως ρε!» Ο άλλος στραβωσε. « CB1300? Πφφ…» «Γιατι ρε φιλε πφφφ ;» «Νομιζεις δεν κανουμε συγκριτικα εδώ? Νομιζεις ότι μονο Ντουκατι τεσταρουμε; Σε πληροφορω φιλε ότι βαλαμε 1300 στην πιστα με το χιλιαρι το δικο μας και το πατησε το 1300.» «Σοβαρα μιλας;» «Ε ναι ειχε καποια προπορεια το Ντουκατι, αλλα και το 1300 αδυνατο να το φτασει.» «Γιατι;» «Γλυστραγε.» «Δεν ειχε λαστιχα;» «Πως δεν ειχε. Αλλα γλύστραγε στα λαδια.» «Στα λαδια; Που βρεθηκαν λαδια στην πιστα των δοκιμων;» «ΠΟΛΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ;»

Εφυγα ψιλοτρομαγμενος για τον πανω οροφο που ηταν τα γραφεια. Βρηκα και μια μικρη βιβλιοθηκουλα στο διαδρομο, με συγκριτικα τεστ. Ένα εγραφε «Ducati Monster vs KTM 990 – Not for public view. » «Ducati Monster vs. Speed Triple. Not for public view. » «Ducati Monster vs. Z750 – Not for public view. » «Ducati Monster vs. Honda Innova 125 – To Be Published as a Brand Name Comparison. »Ειδα την πορτα ενός γραφειου ανοιχτη και μπηκα…..

( Συνεχιζεται)

9 σχόλια:

Honda είπε...

Τι τραβάνε και αυτοί οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Ντου – ντου κάτι !!
Άραγε παίρνουν το επίδομα για επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία ?

Τώρα από όσο θυμάμαι υπάρχει κάποια που τρέχει με ένα από αυτά που περιγράφεις σαν μηχανάκια !!! να περιμένουμε απάντηση ??

Ανώνυμος είπε...

περιμενωωωωω.......!!!
Απαιχτος...

Ανώνυμος είπε...

:-D Απλά "RESPECT"!!!

Βάσει των προκαταλήψεων, όταν τρέξαμε, κλείσαμε την καρίνα από παντού (Ducati=λάδια=χάος=δε θα τρέξουμε ποτέ).

Και εκεί που ήμασταν προετοιμασμένοι... χτύπησε αλλού!
Γιατί το λένε ξηροκάμπανο?(ρητορική είναι η ερώτηση) Αφού και η καμπάνα που έσπασε... λάδια ξέρναγε!!! :-p

Αναμένω, κι εγώ, την συνέχεια Λύκε-Λύκε :-)

Honda είπε...

Για τον 6ωροο του 2007 δεν ξέρω γιατί ήμουνα διακοπές , πάντως απο τον 6ωρο του 2006 αυτό που μου έμεινε στην μνήμη είναι ένα Moto Guzzi και ο θόρυβος που έκανε περνώντας μπροστά από την ευθεία εκκίνησης / τερματισμού .

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί εσύ να μην ήσουν φέτος...
Ο τύπος με το Moto Guzzi ήταν και πάλι. :-D

Δυστυχώς, γι' αυτόν, βγήκε εκτός αγώνα με μαύρη σημαία!

Honda είπε...

Ναι τα έμαθα τα νέα γιατί είχα φίλους αγωνιζόμενους που έτρεξαν στον 6ωρο , και πάνω κάτω έμαθα μερικά πράγματα . δυστυχώς προβλήματα με τα εισιτήρια των πλοίων δεν άφησαν να είμαι και φέτος εκεί.

Ρεμάλι είπε...

ρε φίλε
είσαι η περίπτωση του ηδονοβλεψία στο κρεβάτι της ιταλίδας.
Γουστάρεις το μάτι πάνω στη σεξουαλικότερη στιγμή που μετά τους χίλιους οργασμούς γεννιέται ένα έργο τέχνης. Βλέπεις τσόντα με το Γκουσγκούνη τζάμπα..!!!

Και παρ όλα αυτά , καταφεύγεις στα γνωστά τεχνάσματα κατασυκοφάντησης ενός μύθου..!!!

Ντροπή σου αλανιάρικο τετράποδο , που τολμάς να αναφέρεις μόνο το όνομα της …

Ντροπή σου που κατασυκοφαντείς το πολύτιμο λάδι που βγήκε από την κοιλιά μιας Ducati..!!! βλάσφημε ..

Μα τους χίλιους ανορθωτές και τα δέκα χιλιάδες μίξερ.

Ρεμάλι είπε...

και βεζβεζούκε..!!!


(μου άρεσε η λέξη του Μάνο Νέγκρα είχα πολλά χρόνια να την ακούσω..)

Ανώνυμος είπε...

ales blakies exis na mas pis (kako pramga i zilia)