disable copy

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2007

Sister Morphine

Mόλις έγραψα το κομμάτι για το επόμενο τεύχος, έχω αράξει μια μόνο κατά τις 2 το βράδυ φαίνεται ν' αράζω τελευταία, κι ακούω

Here I lie in my hospital bed
Tell me, sister morphine, when are you coming round again?
Oh, I dont think I can wait that long
Oh, you see that I'm not that strong

Eίχα πολύ καιρό να τ' ακούσω. Όχι ότι το 'ξέχασα', δεν ξεχνιώνται αυτά, είναι σαν παλιό ζευγάρι αθλητικά που βρίσκεις ξεχασμένα κι ακόμα έχουν εκείνο το ζεστό άνετο συναίσθημα.

Και μου φέρνουν στο μυαλό χίλια δυο. Βράδυα στο παπί τρικάβαλο και μεθυσμένοι να γυρνάμε από μπαρ και να μη νιώθουμε κρύο. Να ψάχνεις λεφτά στην κάθε τσέπη του τζην λες και θα γεννήσει από μόνο του κάνα ταληράκι. Και να ξεφυλλίζουμε τα περιοδικά και να μην ακουμπάμε τη σελίδα μην χαλάσει τ' όνειρο. XR500, RD,GPz, Maico, RG500Γ, RM και PE400, XT550, XLR600. Και ζήτουλες. 'Φίλε να κάνω μια βόλτα;'

The scream of the ambulance is sounding in my ears
Tell me, sister morphine, how long have I been lying here?
What am I doing in this place?
Why does the doctor have no face?

Θυμάμαι να γυρνάμε σαν τα σκυλιά απ' το πρωί μέχρι το βράδυ, εκδρομές σκαστοί, σκαστοί απ' το σχολείο, σκαστοί απ' το να μεγαλώσουμε, σκαστοί από μια κακόγουστη επαρχιακή εφηβεία. Σήμερα που είμαστε σκαστοί απ' τη ζωή οι περισσότεροι καλύτερα είναι; Και θυμάμαι τον πόνο του 'τώρα'. We want the world and we want it now. Όχι δέκα χρόνια μετά που λένε και οι ten years after. Τώρα. Γιατί δεν υπάρχει χρόνος. Και το ξέραμε. Είναι ίσως η μοναδική σοφία που είχαμε μέσα στην τρέλα μας. Να ξέρουμε πόσο 'λίγα' είναι όλα και πόσο γρήγορα περνάνε.

Oh, I can't crawl across the floor
Ah, cant you see, sister morphine, Im trying to score
Well it just goes to show
Things are not what they seem
Please, sister morphine, turn my nightmares into dreams
Oh, cant you see Im fading fast?
And that this shot will be my last

Και προσπαθούσαμε απεγνωσμένα να ρουφήξουμε το μεδούλι απ' το καθετί. Είναι αυτή η δύναμη που νιώθεις ότι μπορείς να σταθείς στα πόδια σου και να τουμπάρεις τον κόσμο, και το μεθύσι που σου φέρνει. Θυμάμαι να τρέμω πρώτη φορά που είχαμε το θράσος ν' ανέβουμε να παίξουμε live. Θυμάμαι να έχουμε μείνει από βενζίνη στην εθνική και να προσπαθούμε να πουλήσουμε κάτι κωλογυαλιά δήθεν polaroid σ' ένα νταλικέρη να μας δώσει λεφτά να γυρίσουμε, 140 χλμ μακριά απ' το σπίτι με το μπόμπο διπλοί και φορτωμένοι. Θυμάμαι να στουκάρω στο περιπολικό που δεν είχα δει μετά από 10 λεπτά κυνήγι με το 185 και να ακούει ο πατέρας μου και αντίσταση κατά τις αρχής . Θυμάμαι σε εκδρομή (μεγάλη ιστορία για άλλη φορά) να μας κυνηγάει το ασφαλίτικο. Θυμάμαι τα διαλυμένα στρατιωτικά άρβυλα που έβαζα για να κάνω αγώνα με το Husky και που μου σπάγανε το πόδι όποτε το 'βαζα κάτω. Όλα τα θυμάμαι και για κανένα δε μετανιώνω.

Sweet cousin cocaine, lay your cool cool hand on my head
Ah, come on, sister morphine, you better make up my bed
cause you know and I know in the morning Ill be dead
Yeah, and you can sit around, yeah and you can watch all the
Clean white sheets stained red.

Πιο πολύ σήμερα θυμάμαι ένα πέσιμο άσχημο με VF400. Έφυγα στη στροφή, πήρα τα χωράφια, νύχτα, πίσσα σκοτάδι, αλλού εγώ, αλλού το VF, έχω περάσει τούμπες πάνω από κάτι πέτρες που μου χουν ρημάξει τα πλευρά κι είμαι ξαπλωμένος ανάσκελα, πονάω παντού, ακούω το VF να ξεψυχάει παραπέρα και να σβήνει και κοιτάω τ' αστέρια. Και ξαφνικά με πιάνει ένα γέλιο πεντακάθαρο, δυνατό. Ελευθερίας. Δεν πάθαμε και τίποτα. Ούτε θυμάμαι πόση ώρα έμεινα να κοιτάω τον ουρανό. Ακόμα θυμάμαι τη μυρωδιά του χώματος γύρω μου. Δεν πειράζει που πέσαμε, και τι έγινε, σημασία έχει που κοιτάξαμε ψηλά. Γιατί ο χρόνος είναι λίγος.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφωνος...Κοιταζοντας τα αστερια!!

Honda είπε...

Σινέ τα ΑΣΤΕΡΙΑ

jim είπε...

Φίλε Λύκε ο χρόνος είναι σχετικό θέμα όπως είπε και ο σύντροφος Αλβέρτος..'Αλλες φορές δεν σου φτάνει μια ζωή και κάποιες άλλες φορές μια στιγμή είναι αρκετή.
Άτιμο πράγμα ο χρόνος με μυστήριες ιδιότητες.

Ανώνυμος είπε...

Ακομα σκαστος ειμαι!
bull

gsatelite είπε...

ακομα συνεχιζω να πιστευω οτι η ρακι σου εχει παραισθησιογονα :-]]
..Τραβα καμια βολτα ρεεεεε!!!!
(οπως παντα,αφωνος..)
Δ.

Ανώνυμος είπε...

"Δεν πειράζει που πέσαμε, και τι έγινε, σημασία έχει που κοιτάξαμε ψηλά. Γιατί ο χρόνος είναι λίγος."

Το κρατάω Λύκε....