disable copy

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Η ελλάδα που χρεωκοπει

Οσοι με παρακολουθειτε τουλαχιστον ξερετε οτι για πολιτικα δε γραφω ποτε. Κιθαρες-μηχανακια-μπυρες, αντε και μερικα ευαισθητα.. Α ναι και κομιξ.

Σημερα θα γραψω ομως το κατι τις γιατι δεν την παλευω. Μολις ηρθα σπιτι, βλεποντας στη διαδρομη απο τη δουλεια την ελλαδα που χρεωκοπει γυρω μου. Και αναρωτιεμαι, ποια ελλαδα χρεωκοπει;

Αυτη που βλεπει ακομα γιουροβιζιον; Αυτη που δερνει τα παιδια της οταν δε διαβαζουν; Αυτη που παρκαρει στο παρκινγκ των αναπηρων, που πεταει τα σκουπιδια οπου βρει αρκει να μην ειναι στην πορτα της;

Αυτη η ελλαδα που αδειαζει τα τασακια του αυτοκινητου εν κινησει, που κορναρει στο φαναρι, που ψηφιζει τους ιδιους μαλακες για να μπει στο δημοσιο κι οταν τον βαλουν το παιζει και αριστερος; Η ελλαδα που απο τον Ελυτη πηγε στα πρωιναδικα και στις ξεφωνημενες; Αυτη η ελλαδα χρεωκοπει;

Αυτη που νοθευει τη βενζινα, που τρωει μιζες, που διοριζει αχρηστους που οταν πας να σε εξυπηρετησουν θα σε γραψουν στ' @@ τους και θα βγουν μετα να φωναζουν για τα δικαιωματα τους;

Η ελλαδα που βαζει τη μουσικη τσιτα στα γκαμπριο και κλεβει τους τουριστες ακομα πιο πολυ απ οτι κλεβει τους ελληνες; Η ελλαδα των πωλητων στα μαγαζια με τη μυτη μεχρι κει πανω; Ποια Ελλαδα χρεωκοπει;

Αυτη του μαγκα, του γατου, του καραμπουζουκλη που εχει μπαρμπα στην Κορωνη; Η ελλαδα με το ΦΠΑ στο θεο στα κρανη που κοβει κλησεις καθε Χγεννα και στ' @@ τους αν ολο το χρονο βαζει ο αλλος καραγκιοζης 2 μωρα πανω στο μηχανακι; Αυτη η ελλαδα χρεωκοπει;

Η ελλαδα του αιωνιου φοιτητη που φωναζει για δωρεαν παιδεια ο ιδιος που σπαει τα θρανια, γραφει στους τοιχους, κανει 7 χρονια να τελειωσει χωρις να τον πεταει κανεις εξω και δικαιολογει με την απουσια του 15 κηφηνες ακαδημαικους χωρις αντικειμενο; Αυτος που θελει ασυλο για να το γαμει οποτε θελει ΜΟΝΟ αυτος; Για πηγαινε σε καμια υπαναπτυκτη χωρα να πας στο πανεπιστημιο τους να σπας θρανια να δεις τι θα γινει. Αυτη η ελλαδα χρεωκοπει;

Ε ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΡΕ ΦΙΛΕ

Γιατι πριν χρεωκοπησουν οι τσεπες της χρεωκοπησε η ψυχη της.

Και @#% και ΟΛΑ τα κομματα γιατι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν εχει λογο, μονο αντιλογο. Αριστερα ασπρομαυρη του 60, πασοκ τεχνικολορ, νεα δημοκρατια με μπλε και πρασινους κοκκους, λαος το παιδι του λαου βασιλακης καιλας.

Και για τους μεταναστες, ο ενας χαιδευει και ειναι τυφλος στα εγκληματα, κι ο αλλος θελει να τους σφαξουμε ολους.

ΜΙΑ ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ, ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ Σ' ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ !@# ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΤΕ!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΧΕΣΤΗΚΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ Η' ΤΟ ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ.

ΤΟ ΚΑΡΙΟΛΙ ΠΟΥ ΕΣΦΑΞΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΜΕΡΑ ΛΙΓΟ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΡΩΜΑ, ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΠΕΡΑ.

σταματαω γιατι εχω φορτωσει

@# τη χρεωκοπια σας

Τουλαχιστον υπαρχουν λιγες μη-χρεωκοπημενες ψυχες ακομα. Συγγνωμη για το μπινελικι αλλα το χρειαζομουνα.

Θα ξαναγυρισουμε στο κανονικα μας προγραμμα σε λιγο.

Τελος

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξεχασες την Ελλάδα των χρεοκοπημένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με τις παρατάξεις τους.

Ανώνυμος είπε...

Φοιτητικές εκλογές σήμερα...νέοι άνθρωποι 18-22 χρονών βρίζονται,πλακώνονται,χυδαιολογούν,τραμπουκίζουν,ρυπαίνουν με αφίσες και τις ιαχές τους,σου μιλάνε με δέος για τους ηγέτες τους,κουνάνε σημαίες της Πασπ,Δαπ κλπ κλπ...
Υπάρχει κάτι πιο εμετικό???

ΛΥΚΟΣ είπε...

Aμ δεν τα ξεχασα. Ουτε αυτα ουτε την ελλαδα των γηπεδων. Απλα σταματησα γιατι δε θα χει τελειωμο.

Spirit είπε...

Χμ... ντελίριο απαραίτητο "Λύκε". Και λίγες έχωσες. Να συνεισφέρω στο πορτρέτο του νεοΕλληνομπαγλαμά το @#%! που πετάει φραπέδες από το αμάξι και έρχονται στα μούτρα του πιο πίσω που έχει την ατυχία να οδηγάει μηχανή! Να χέσω τον πολιτισμό και την κουλτούρα σας ρε! Μ` αρέσει που πέσανε οι εφημερίδες με τα μούτρα στα δωρεάν βιβλία! Παπαδιαμάντη κλπ κλπ Ποιός ρε να τα διαβάσει; Άσε γιατί φορτώνω κι εγώ τώρα

Ανώνυμος είπε...

Τα συμπτώματα περιγράφεις Λάζαρε, μιας αρρώστιας που θρέφεται διαχρονικά από την καταστροφή των δύο μοναδικών και μόνιμων πηγών πλούτου, της φύσης και του ανθρώπου.

''Γιατι πριν χρεωκοπησουν οι τσεπες της χρεωκοπησε η ψυχη της.''

Οι τσέπες (όχι όλων !) γέμισαν με το αντίτιμο για την πώληση της ψυχής κι αυτοί που έστησαν τη ''φάμπρικα'' αυτή, είναι οι ίδιοι που θέλουν τώρα να μας σώσουν.
Η παραμύθα όμως τελείωσε, κανένα κώμα (!) και καμιά αριστερά που τρώει της σάρκες της και αρνείται να κάνει ακόμα και μια κοινή με τους του χώρου διαδήλωση, δεν θα μας σώσει αν δεν ξεκουνήσουμε τον κώλο μας απ τους καναπέδες.
Σωτήρες πάπαλα, επιστροφή στις παλιές καλές μέρες επίσης. Οι εκλογές, πέρα από δείκτης ωριμότητας των πολιτών, ποτέ δεν ανέτρεψαν καταστάσεις.
Δεν κινδυνεύει ο βόθρος που περιγράφεις αλλά η ύπαρξή μας η ίδια, το υπόλειμμα αξιοπρέπειας (όσων τέλος πάντων δεν την είχαν απωλέσει), η τελευταία σταγόνα ανθρωπιάς μας να χυθεί σε πογκρόμ κατά του ‘’άλλου’’ του διαφορετικού, άνεργος εναντίον εργαζόμενου, εργαζόμενος εναντίον άνεργου, έλληνας εναντίον μετανάστη, μετανάστης εναντίον έλληνα, πόλεμος των πάντων εναντίον των πάντων, άνθρωπος στον άνθρωπο λύκος που έλεγε κι ο Χόμπς.
Ας μην πεθάνουμε από αηδία αλλά, αν είναι να γίνει αυτό, πάνω στην προσπάθεια να αλλάξουμε την κοινωνία μας, γιατί το ξέρεις κι εσύ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ.
Ας μην είναι η κοινωνία των ζώων που ζούμε, η τελευταία μορφή ανθρώπινης κοινωνίας που θα έχουμε γνωρίσει…

tsalis2 είπε...

Ετσι,ετσι...και αμα τα λες σε βγαζουνε κομπλεξικο και προδοτη..κουνια που μας κουνιαγε....

Ανώνυμος είπε...

το θέμα σε όλα αυτά είναι τι κάνεις για όλα αυτά που λες...απλά τα λες, τα γράφεις στο blog σου και ξεσπάς??κάνεις κάτι για όλα αυτά?και δεν είναι οτι δεν συνφωνώ με τα οσα γράφεις, απλά ξέχασες και την ελλάδα(και την κάθε ελλάδα, γιατί δεν τα ζούμε μόνο εμείς αυτά) του εργάτη που δουλεύει πρωί βράδυ γιατί το παιδί του πεινάει, του μικροεμπόρου που κλείνει το μαγαζί του γιατι αντί για κέρδος πληρώνει απο την τσέπη του, κάνε μια βόλτα στο κέντρο να δεις πόσα μαγαζιά κλείνουν κάθε μέρα. την ελλάδα του φοιτητή που κάνει 5 και 7 χρόνια να τελειώσει τη σχολή του, όχι από επιλογή αλλά επειδή δουλεύει, για να σπουδάσει και γιατι οι φόροι που πληρώνει δεν πάνε σε βιβλία και εργαστίρια αλλα στο να βάψουν τα νέα κτήρια. την ελλάδα του συνταξιούχου, που δόύλευε μια ζωή για να πάρει μια σίνταξη 350€, τη στιγμή που τα φαρμακά του στοιχίζουν 400... και όσο δεν κάνουμε τίποτα, τα πράγματα θα γίνουν απλά χειρότερα

Ανώνυμος είπε...

Με το συμπάθειο κιόλας....από μπλα μπλα σαν τους γέρους στο Αστερίξ στην Κορσική χορτάσαμε....

Βασίλης

Ανώνυμος είπε...

Aνωνυμε και Βασιλη το τι κανει ο καθενας ειναι ολη η ουσια. Απο το τι συμπεριφορες ενισχυει ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ μεχρι το τι ειδους εκπαιδευση δινει. Και δε μιλαω για δασκαλους, η 'εκπαιδευση' γινεται παντου.

Οι γεροι στο Αστεριξ ηταν μια χαρα! Ξεκινας απο το να δειξεις τα κακως κειμενα! Και τροποι υπαρχουν! Ο καθενας πολεμαει με το δικο του! Ευτυχως το Συστημα Παραγωγης και Αναπαραγωγης Ηλιθιων εχει ρωγμες που ΠΡΕΠΕΙ να εκμεταλλευομαστε.

Λυκος

Ωασσιλις είπε...

Βάλε ρε το κωλόκουμπο για twitter

Ανώνυμος είπε...

οκ το μεσημερι θα το ψαξω, αν εχεις τον κωδικα ετοιμο μου τον δινεις

Λυκος

Ανώνυμος είπε...

οκ το μεσημερι θα το ψαξω, αν εχεις τον κωδικα ετοιμο μου τον δινεις

Λυκος

teharada είπε...

Όπως το έγραψες αδερφέ, ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ! Δέν υπάρχει άλλη ειρηνική λύση. Να ξεπουληθούμε και επίσημα να τελειώνουμε.
Αλλιώς...πόσο είπαμε ότι πάνε τα καλασνίκωφ στην αγορά;

Ανώνυμος είπε...

Judge Dredd μονο

Λυκος

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ,,,αλλα οι υπόλοιποι ελληνες, οικαλοί ελληνες που είναι????? ,,,,γιατι δεν μιλάνε??
γιατί κάπως ,κάπου ,πρέπει να αρχίσουν.
έστω και μεταξύ τους λίγοι στην αρχή και λίγο λίγο όλο και πιο πολλοί.
ανησυχώ για τα παιδια μας???

Ανώνυμος είπε...

Πιστευα και πιστευω οτι η μονη πραγματικη και ουσιαστικη αλλαγη μπορει να ερθει μεσα απο την εκπαιδευση. Ολα ειναι εκει πανω βασιζονται, και οι νομοι που θα γραφτουν, και η υπακοη σ' αυτους, ολα ειναι χτισμενα πανω σε εκπαιδευση. Αλλα ΔΕΝ εννοω το σχολειο, αυτο ειναι ενα μονο κομματι της. Κι αυτη ειναι μεγαλη συζητηση που δε χωραει σε σχολιο, οποτε μολις μπορεσω θα κανω ενα νεο ποστ για λυσεις και ιδεες σε αντιθεση με την γκρινια μου σε τουτο δω..

Λυκος

Ανώνυμος είπε...

πέρα απο αυτά που αναφέρεις,μην ξεχνάς ότι είμαστε ο μόνος ισως λαός-large που δεν ξέρουμε τι είναι η τσάπα και πως είναι μια ντοματιά. θα το σκεφτούν όταν κάποια στιγμή πεινάσουν χοντρά τα στομάχια αλλά τότε θα είναι αργά.θα τρώνε μόνο σκουπίδια.

τσομπάνης

deleted.gr είπε...

ομολογώ ότι ΔΕΝ με προβλημάτισες με αυτά που έγραψες. Με την καλή έννοια!

Με προβλημάτισε περισσότερο το σχόλιο... "οι καλοί Έλληνες, πού είναι;"

Δυστυχώς, ίσως και να κάνω λάθος, είναι εκεί που ήταν πάντα. Και κάνουν ό,τι έκαναν πάντα. Υπομένουν. Τι έκανε ο κινηματογραφικός μας "καλός μας άνθρωπος"; Ο μοναδικός Θανάσης Βέγγος στις ταινίες του; Υπέμενε, αυτό δεν έκανε;

Υπέμενε τη φτώχεια του, την εκμετάλλευση από τους "φίλους" του, έτρεχε να προλάβει, προσπαθούσε, υπέμενε για την αγάπη του, μεταμφιέζονταν για να σωθεί από τον εχθρό, θυσιάζονταν για ένα ανέλπιστο και αλλοεθνή φίλο.

Κι αν ήταν τυχερός, τα κατάφερνε μέσα από όλες αυτές τις απίθανες δοκιμασίες και πάντα με τη βοήθεια των δικών του πραγματικών φίλων και πάντα με τη βοήθεια ΚΑΙ της τύχης.

Οπότε... αυτό νομίζω ότι κάνουμε... υπομένουμε και περιμένουμε. Προσπαθούμε να αναγνωρίσουμε ο ένας τον άλλο.

Ελπίζουμε και στην τύχη.
Ελπίζω να πετύχουμε.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως κουλε τραιομφίστα φιλε μου νομιζω οτι εχεις δικιο..

Λυκος

lemonostiftis είπε...

Το θέμα δεν είναι να ¨παλεψει" ο κάθε έλληνας ή μη, με το δικό του τρόπο. Αυτό μας έφαγε νομίζω.
Η έλλειψη οργάνωσης των όποιων "καλών" από μας και η επακόλουθη ΙΔΙΟΤευσή μας σε σπίτια που τα έχουμε μετατρέψει σε προσωπικά μας κράτη.
Δικαιο και θεμιτό, δε λέω, αλλά φτάνουμε σε σημείο να ερμηνεύουμε το οτιδήποτε (από νόμους μέχρι γεγονότα) με τον προσωπικό "ολόσωστό" μας τρόπο. Που απλά τυγχάνει να είναι διαφορετικός από τον αντίστοιχο του διπλανου.
Αυτό που έχει καταρρεύσει πρωτίστως είναι ο κοινωνικός ιστός, η παραμικρή συνείδηση. Βρες (δε μιλάω προσωπικά) τα δίκτυα που σε εκφράζουν, συμμέτεχε, ψάξε για λίγο αυτά που σε ενώνουν με το διπλανό παρά αυτά που σε διαφοροποιούν και λειτούργησε ομαδικά.
Να'σαι καλά.