disable copy

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Μπλε λάθη

Η κλίμακα που χρησιμοποιείται κατά κόρον στα μπλουζ είναι η πεντατονική μπλουζ κλίμακα. Πονηρή. Σ' αφήνει να κλέψεις. Βάζεις μέσα νότες που δεν είναι ακριβώς δικές της... και που 'κανονικά' (πω πω λεξη, πρωινιάτικα, άκου κανονικα) είναι χμ... λάθος.

Μονο που αν ξερεις πως να τις περασεις μεσα, ποτε να τις κλεψεις και ποσο, ειναι χαρμα ώτων. Μαγεια. Τα καλα τα μπλουζ τα παιζει ο κλεφτης. Που δανειζεται απο δω κι απο κει μερικα λαθακια και τα ριχνει στη μαρμιτα.

Σαν τον ταχυδακτυλουργο. Οσο πιο γρηγορα κι οσο πιο εντεχνα το κανεις τοσο καλυτερα. Μπορεις να περασεις στη ζουλα φρασεις ολοκληρες.

ΑΛΛΑ

(εμ, δε θα υπηρχε Αλλα; )

δεν πρεπει να μεινεις σ' αυτες. Αν μεινεις θ ακουστουν οτι ειναι οφφ. Θα δεις αυτον που ακουει και θα κανει μια γκριματσα, που ειναι πολυ χαρακτηριστικη και πολυ τυπικη, του ανθρωπου που ακουει κατι φαλτσο, αυτο το στραβωμα του στοματος.

To κολπο με τα λαθη ειναι να τα κανεις αλλα να μη μενεις πολυ σ' αυτα. Αν δεν τα κανεις καθολου θα βγει κατι πολυ σκετο ρε παιδι μου. Καθαρο, καλο, αλλα ξενερουά. Θελει και το λαθακι του. Σαν την εφηβεια. Στα 80 που μεγαλωσαμε ειχαμε το αναφαιρετο δικαιωμα να ειμαστε μαλακες. Στα 16 μου εβγαινα απο μπαρ, ψιλοτυφλα, μ' ενα τσιγαρο στο στομα, ανεβαινα σ' ενα 'καθαρο' 250 Χασκυ και μεχρι να παω σπιτι συνολο ειχα παραβει καπου 480 νομους.

Το κολπο ειναι να κανεις καποια πραγματα αλλα να μη μενεις εκει. Ετσι λιγο, για να νοστιμισει η σαλτσα. Το ποσο θα το ισορροπησεις αυτο, εκει ειναι ολη η...τεχνη; μαγκια; οπως θελει ο καθενας.

Το ποσο θα 'κατσεις' στις φαλτσες σου μπλε νοτες...

2 σχόλια:

παναγιώτα είπε...

Πολλά μπλε λάθη εύχομαι λοιπόν. Και το πόσο θα κάτσεις σ' αυτά... Κάποτε ισορροπεί, άλλοτε όχι. Έχεις όμως πάντα τα μπλε σου λάθη να θυμάσαι. Και μαθαίνεις.
Καλημέρα

Chocorello είπε...

Λύκε να 'σαι σε μια γωνιά να με ακούς να παίζω φυσαρμόνικα να σου γίνει ο στόμας σαν από εγκεφαλικό.
Μιλάμε ζω από τα λάθη μου και η μαρμίτα έχει ξεχειλίσει από λάθη και μέχρι και ο τρόπος που κάθομαι είναι λάθος.

Παραμένει όμως Μπλέ, ε;