disable copy

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Dave Brubeck

Μολις εμαθα οτι εφυγε, και γενικα για οσους φευγουν δε θελω να γραφω πολλα πολλα. Δεν ειναι ωρα τωρα. Μονο μια εμπειρια που ειχα.

Ειχε ερθει εδω στο Ηρακλειο κι ειχε παιξει στην Οαση, το Κηποθεατρο. Πιτσιρικας αλλα ακουγα απο τοτε αρκετη τζαζ περα απ τα ροκ/μπλουζ/μεταλ κτλ οποτε πηγα με μια καλη παρεα. Το Δημοτικο Συμβουλιο μεσα, κουστουματοι που βαριοταν και πιασαμε μια γωνια.

Γαματη βραδια, ο Μπρουμπεκ να παιζει σε 9/8 και οτι παραξενο ρυθμο εβγαζε παντα, και μπαινει το Take Five καπακι στο Blue Rondo a la Turk. Εχουμε σηκωθει εκει στη γωνια που ειμαστε και χορευουμε. Ερχεται μπατσος με κατεβασμενα τα μουτρα και μας λεει να ξανακαθησουμε και οτι ειναι ντροπη και τι κανετε και πιπες. Εμεις του λεμε συνοπτικα οτι ειναι μαλακας και δεν ενοχλουμε κανεναν και αυτος επιμενει δειχνοντας μας τους επισημους πρωτο τραπεζι που θα προτιμουσαν να ειναι στα σκυλαδικα.

Συνεχιζουμε να χορευουμε, ερχεται και δευτερος μπατσος για ενισχυσεις. Ο Μπρουμπεκ τελειωνει το κομματι και λεει στον μπατσο να σταματησει να μας ενοχλει και να μας αφησει να κανουμε οτι θελουμε. Ο μπατσος φευγει μεσα στα νευρα, ο Μπρουμπεκ μας κανει μια υποκλιση κι ενα χαμογελο.

Και εχω απειρο σεβασμο, Απειρο Σεβασμο σε καποιον που παρολο που ειναι τετοιος μουσικος (ηταν; ) ποτε δεν ηταν της φανφαρας και του σνομπισμου σαν κατι μαλακες της δεκαρας και που παντα θα ειναι στο μυαλο μου ως one very, very cool cat.

Καληνύχτα Mr. Brubeck. Απο κεινη τη βραδια στο ανταποδιδω, Blue Rondo a la Turk


2 σχόλια:

Mihailos είπε...

εγώ καθόμουν πίσω αλλά ήταν αξέχαστη βραδιά έτσι και αλλιώς. Θυμάμαι πάντα το σόλο του ντράμερ

Stamskoup είπε...

..το λοιπόν ..είμαι στην Σόφια (Βουλγαρία) όπου και ακούω Jazz FM. Το προ προηγούμενο κομμάτι πριν γράψω αυτό το σχόλιο ήταν το Blue Rondo a la Turk και με το που τελειώνει ασυναίσθητα και χωρίς λόγο ανοίγω το μπλόγκ διαβάζω ποιανού είναι το κομμάτι και ότι έχει φύγει ... από τις στιγμές που χαμογελάς γιατί είσαι μικρός για να σκέφτεσαι..
Goodnight from me too Mr Brubeck!