disable copy

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Φάκεν Μίρακολ

Πρόσφατα διάβασα στο ίντερνετς την παρακάτω εκπληκτική παπαργιά:

''Πόσο κοστίζει ένα θαύμα ???
Ένα κοριτσάκι, πήρε τον κουμπαρά του κι άδειασε το περιεχόμενο. Μέτρησε τρεις φορές τα κέρματα, του για να μην κάνει κανένα λάθος. Ήταν ένα δολάριο και 11 σέντς. Πήρε τα κέρματα και πήγε στο φαρμακείο της γειτονιάς.

Ο φαρμακοποιός, εκείνη την στιγμή, μιλούσε με ένα καλοντυμένο κύριο και δεν πρόσεξε την μικρή. Το κοριτσάκι έκανε κάποιο θόρυβο με τα πόδια του, αλλά τίποτε. Τότε πήρε ένα από τα κέρματα της και το χτύπησε πάνω στο γραφείο του.

- “Τι θέλεις;” την ρωτά κάπως εκνευρισμένος εκείνος.
“Δεν βλέπεις, ότι μιλώ με τον αδελφό μου, που έχω χρόνια να τον δω”.

Τότε η μικρή του είπε:

- “Θέλω να σου μιλήσω για τον αδελφό μου, που είναι πολύ άρρωστος, και θέλω να αγοράσω ένα θαύμα!“

- “Συγγνώμη”, της απάντησε αυτός,” αλλά δεν πουλάμε θαύματα”.

- “Ξέρετε, είπε το κοριτσάκι, ο αδελφός μου έχει κάτι στο κεφάλι του, που μεγαλώνει, κι ο μπαμπάς μου λέει, ότι μόνο ένα θαύμα θα μας σώσει. Λοιπόν, ποσό κάνει ένα θαύμα για να το αγοράσω. Έχω χρήματα…” .

Ο αδελφός του φαρμακοποιού, που παρακολουθούσε με ενδιαφέρον την συζήτηση, ρώτησε την μικρή τι είδους θαύμα χρειαζόταν ο αδελφός της.

- “Δεν ξέρω”, του απάντησε με μάτια βουρκωμένα.
“Εκείνο που ξέρω είναι, ότι χρειάζεται εγχείρηση και ο μπαμπάς δεν έχει τα χρήματα. Γι’ αυτό, θέλω να πληρώσω εγώ, με τα δικά μου χρήματα”.

Στην ερώτηση του καλοντυμένου κυρίου, πόσα λεπτά έχει.Η μικρή του απάντησε: «Ένα δολάριο και 11 σέντς, κι αν χρειασθούν και άλλα θα τα βρω».

-” Τι σύμπτωση”, χαμογέλασε ο καλοντυμένος κύριος.
“Είναι το ακριβές αντίτιμο για ένα θαύμα, για ένα μικρό αδελφό. Ένα δολάριο και 11 σεντς!“

Πήρε τα λεπτά, έπιασε την μικρή απ’ το χεράκι, και της είπε: «Πάμε μαζί στο σπίτι σου για να δω τον αδελφό σου και τους γονείς σου και να κάνουμε το θαύμα».

Ο καλοντυμένος κύριος ήταν ο Κάρτον Άρσμποργκ, ο γνωστός νευροχειρουργός.Η εγχείρηση έγινε με επιτυχία και ο μικρός αδελφός επέστρεψε στο σπίτι του υγιής.
- “Η εγχείρηση ήταν ένα αληθινό θαύμα”, ψιθύρισε η μαμά.“Απορώ πόσο θα κόστισε”. Η μικρούλα χαμογέλασε. Ήξερε ακριβώς πόσο κοστίζει ένα θαύμα: «ένα δολάριο και 11 σέντς, συν την πίστη ενός μικρού παιδιού…»

Βάζω στην άκρη την εκρηκτική αφέλεια του κειμένου - με κόπο - και το ότι δεν έγινε ποτέ κάτι τέτοιο. Δεν υπήρξε ποτέ Κάρτον Άσμποργκ (καλά γαμώ τα ονόματα) και κανένα κοριτσάκι δεν ήταν ποτέ τόσο ζαβό ώστε να πάει σε φαρμακείο να αγοράσει θαύμα και στην εκκλησία ν' αγοράσει δραμαμίνες. 

Κι όμως μου θύμισε μια ΑΛΗΘΙΝΗ ιστορία που είχε τύχει σε μένα προσωπικά, πρόσφατα μάλιστα.

Ήμουν με το 1300 σε ένα βενζινάδικο λίγο πριν τη Φόδελε και πήγαινα με τις αναθυμιάσεις. Σταματάω στο βενζινά και του λέω 'γέμισε μου το με 2 ευρω και 30 ζεντς.'

Ο βενζινάς με κοίταξε με αποτροπιασμό ανάμεικτο με βδελυγμία.

'Γιατί με ενοχλείς; Δεν βλέπεις ότι μιλώ με τη νυμφομανή κόρη του προέδρου της Shell που έχει αδυναμία στα Μπολντόρ;'

Σε λίγα λεπτά είχαν βγει οι φυσσούνες και έφταναν τα πρώτα βυτία καύσιμο. Μισή ώρα αργότερα έπαιζα μπαντιλίκια στη Δημοκρατίας κι είχα ξηλώσει το μισό μέτζελερ. Στους φίλους που με ρωτούσαν πόσο γέμισε το 1300 τους έλεγα την αλήθεια. 2 ευρώ και 30 σεντς.

Την επόμενη φορά θα σας πω την ιστορία του φίλου μου που πήγε σ' ενα βουλκανιζατέρ ν' αγοράσει μια κονσέρβα Zwan με 14 σεντς ενα κουμπί κι ένα κομμάτι σπάγκο κι έτυχε ν' αλλάζει λάστιχα ο Bill Gates στο ποδήλατο της Σκλεναρίκοβα.

Καλημέρα.

Λέμε τώρα.  

5 σχόλια:

X είπε...

Έχουμε κόψει τη ΔΕΗ απ όταν πήρα φορτιστή - συντηρητή μπαταρίας για το Fazer.

Το αφήνω πάνω και τροφοδοτεί το σπίτι. Και όλα αυτά με 12 Ah.

Ανώνυμος είπε...

Τrue story bro

;)

Λύκος

Ανώνυμος είπε...

Κοιταξες στο φεισμπουκ για το ονομα καρτον αςχουλ η πως τον λένε? Σηκώνει χοντρή φάση το θέμα. Αν υπαρχει τέτοιο όνομα, στείλ του το κείμενο.

Νοξ.

Ανώνυμος είπε...

παντως η πρωτη ιστορια ειναι περιπου αληθινη και ειχε γινει σε εμενα το κοριτσακι ειχε παραπανω λεφτα και επρεπε να γινουν μαγικα για το αδερφακι της οποτε πηρα τα λεφτα και εξαφανιστηκα μαγεια πσσσσ

Unknown είπε...

Τι να λεμε τωρα? Τα 'χει πει ολα προ πολλου το Λενακι: http://www.youtube.com/watch?v=k_raiR4NRsE