disable copy

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Πόθοι στα Γαιδουράγκαθα

Σήμερα ξεκίνησα με το φίλο Κώστα και τη Μαρία για να δούμε διαδρομές για τα Γαιδουράγκαθα.

Στην αρχή είχαμε ξεκινησει για να ειναι μονο χώμα, μετά κόλλησαν και πολλοι στρητάδες οπότε είπαμε να το κάνουμε ως εξης:

Να βρούμε ένα προορισμό νότια Κρήτη που να πάμε μέχρι εκεί μόνο άσφαλτο ώστε να μπορούν να έρθουν όλοι. Το μέρος που θα πάμε να έχει κοντα πολλές και καλές χωμάτινες διαδρομές κάθε είδους ώστε να λυσσάξουν τα χωματερά και όσοι γουστάρουν. Επίσης θέλαμε καθαρή θάλασσα, ταβερνάκια κοντά, παγωμένες μπύρες και τα ρέστα.

Μετά από αρκετό ψάξιμο καταλήξαμε στα Πλατιά Περάματα που είναι πολύ κοντά στους Καλούς Λιμένες και το Λέντα. Εκεί έχει χώρο για να αράξουμε, αλλά έχει και το καλύτερο. Τουλάχιστον 20 χλμ φλαταδούρα και χωματόδρομους γύρω γύρω για να πάνε από σκληροπυρηνικοί μέχρι light. Έχει 9 χλμ ωραίο χωματόδρομο που ενώνει τα Περάματα με το Λέντα. Το κάναμε σήμερα και μετά συνεχίσαμε όλο πέρα, περάσαμε ένα μικρό φαράγγι και ξαναβγήκαμε από την άλλη μεριά και γυρίσαμε Ηράκλειο.

Ο χωματόδρομος έχει μόνο 2-3 δύσκολα κομμάτια που θέλει πατιναριστά και αργά για στρητ, οτιδήποτε είναι ελαφρύ κτλ περνάει αέρα. Το υπόλοιπο είναι φλαταδούρα, σε σημεία έχει φυτευτή κροκάλα, και σε μερικά σημεια απανωτά σαμαρακια που αν δεν τα αντεχουν οι αναρτήσεις σας ή τα νεφρά σας τα περνάτε λάου λάου. Οι υπόλοιποι αέρα πατέρα. Έχει κομμάτια για τσίτα γκάζια, νεροφαγώματα ελάχιστα, χώρια που φεύγουν κι άλλοι χωματόδρομοι αριστερά δεξιά απ' τον βασικό.

Πάρτε φωτό και μετά λέμε τα υπόλοιπα.





















Αρα μπορει να ρθει καποιος και
- να κανει μπανάκι και να μην κανει χωμα καθολου, να ερθει για το χαβαλε
- να κανει μονο το βατο χωματοδρομο με το στρητ ετσι για τη βολτα και να μην κανει τα δυσκολα κομματια
- να λυσσαξει στο χωμα απ την ωρα που θα παει μεχρι να τον βρουνε στη μουρνια
- να παρει τους παραδρομους απ το χωματοδρομο και να δουμε που θα βγει..
- να κανει μονο ασφάλτινες βολτες στο ωραιο στροφιλικι που εχει στα γυρω χωρια

Ετσι οτι και να γουσταρει ο καθενας δεν χαλιέται...

Φαγητο τωρα. Στο χωματοδρομο αναμεσα στα δυο χωρια εχει μια εκπληκτικη ταβερνα, πηγαμε σημερα και μας κερασε η γυναικα συρωτό γιαούρτι θεικό, παξιμαδι, και πολλά άλλα και δε δέχτηκε χρήματα (ταβέρνα έτσι;) γιατι μας ειπε 'σιγα παιδια, ετσι ειναι η Κρητικη φιλοξενια'. Επισης η ποιοτητα αντε γεια, σε ολα. Θα μας φτιαξει σφακιανες πιτες, τσιγαριαστο, κουνελι στιφαδο με κριθαρακι, οτι θελουμε. Οι τιμες ειναι επισης το κατι αλλο. 6 ευρώ το πιατο χοιρινή μεγάλη, θα τα πουμε αυτα οταν ειναι ωρα.

Παρτε και το προγραμμα τωρα - που το ακολουθει οποιος θελει.
Μαζευομαστε το πρωι στο λιμανι.
Τυροπιτα-καφεδακι-βενζινα, δρομο.

Παμε Πλατια Περασματα.

ΕΚΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.

(ειναι σφιχτο, το ξερω)

Κατα τις 4 θα πω στη γυναικα να ετοιμασει στην ταβερνα για οσους ειμαστε. Φυσικα οποιος θελει τρωει οπου θελει. Ή δεν τρώει. Ή κλέβει κότες. Ανοιχτά.

Τα υπολοιπα στην πορεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: