disable copy

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Με τις πόρτες

Κάθε Χριστούγεννα βάζω ένα 'θέμα' που κρατάει μέχρι το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς. Είναι μια συνήθεια που απέκτησα πριν μερικά χρόνια και τα σπάει, γι' αυτό την (ξανα)μοιράζομαι μαζί σας. Της προηγούμενης χρονιάς ας πούμε το θέμα ήταν 'Hawaii' όπως θα αντιλήφθηκαν όσοι είδαν τα ελεεινά χαβανέζικα πουκάμισα αμερικάνου συνταξιούχου που φορούσα με κάθε ευκαιρία.

Φέτος και μέχρι το καλοκαίρι το θέμα θα είναι 'ταινίες του 70', ειδικά με αυτοκινητοκυνηγητά. Δεν βλέπω να αργώ να πάρω κανένα καπέλο και γάντια. Επειδή ήδη άρχισα την προεργασία σας μεταφέρω την μέχρι τώρα έρευνα με τις 10 καλύτερες ταινίες του είδους ώστε όποιος γουστάρει να τις κατεβ- να τις αποκτήσει με απόλυτα νόμιμο και διαφανή τρόπο ως ο Τσοχατζόπουλος τα υποβρύχια και να λαμπρύνει λίγο τις γιορτές του/της με μουγκρίζοντα Mustang που μπαίνουν με τις πόρτες. Ετοιμοι;



A, μια σημείωση πρώτα: Παραλείπω το θρυλικό Bullit και το Mad Max γιατί αυτά παίζουν σε μια κατηγορία μόνα τους, άσε που πρέπει να τα χετε δει τουλάστιχον 5 φορές το καθένα! Πάμε τώρα:


1. Vanishing Point 1970 // Dodge Challenger                                                                                       

 Πρώην μπάτσος, πρώην αγωνιζόμενος, τίγκα στο Speed ο Kowalski μεταφέρει ένα turbocharged Dodge τίγκα στη ντρόγκα από ένα σημείο σ' ένα άλλο συναντώντας στο δρόμο ημίγυμνες υπάρξεις με Χόντα στη μέση του πουθενά. Μια εναλλακτική στη θεία λειτουργία.


2. The French Connection 1971 (Ο άνθρωπος απο τη Γαλλία)

 Ο Τζιν Χακμαν, μια Ποντιακ και μια υπερυψωμένη πλατφόρμα σιδηρόδρομου. Λογικό ήταν να πάρει και όσκαρ.


3. Fear is the key // 1972 // Grand Torino

Ελεεινή ταινία με τον ίδιο τύπο που έπαιζε τον Κοβάλσκι στο (1) να ψάχνει να βρει ποιος σκότωσε την οικογένεια του. Τα κυνηγητά πάντως τα σπάνε. 


4. The Seven-Up’s: 1973 // 1973 Pontiac Ventura

Το ίδιο με το French Connection αν βάλετε στη θέση του Hackman τον Roy Scheider και στη θέση του Pontiac Le Mans ένα Pontiac Ventura. Θα έπρεπε να λέγεται 'Ο Άνθρωπος από τη Γαλλία 2: Μπάτσοι που οδηγάνε Pontiac' 


5. White Lightning: 1973//1971 Ford LTD

Είναι ο Burt Reynolds και του σκοτώσανε τον αδερφό. Χρειάζεται να σας πω κι άλλα; 

 

6. McQ: 1974//1971 Cadilliac DeVille / 1970 Plymouth Satellite

 

Παίζει ο Τζον Γουειν. Δεν μπορώ να δω ταινία με τον Τζον Γουέιν. Ούτε τους τίτλους. Αλλά οι σκηνές του θεωρούνται απ' τις καλύτερες οπότε το βάζω και το ξεχνάω.  

 

7. Dirty Mary Crazy Larry: 1974//1969 Dodge Charger / 1972 Dodge Polara 

 

Έχετε ένα Charger του 69, ενα Dodge Polara του 72 σε μέγεθος χόβερκραφτ, κι ένα τρελλαμένο σερίφη να τους κυνηγάει μ' ένα ελικόπτερο. Μια εναλλακτική στο να παρακολουθήσετε τη Βουλή. 

 

8. Blazing Magnum: 1976//1971 Ford Mustang / 1969 Buick Special 

Η ταινία είναι άθλια. Αν ποτέ έβλεπα το σκηνοθέτη δεν θα τον έβριζα, θα τον πυροβολούσα. Ή ακόμα χειρότερα θα τον έβαζα να δει την ταινία του 3 φορές. Σκοτώνουν τη μικρή αδερφή ενός μπάτσου ο οποίος... μπλα μπλα... εκδίκηση... μπλα μπλα... Το κυνηγητό όμως είναι epic και η ζημιά στα αυτοκίνητα είναι αποτέλεσμα διεστραμμένου μυαλού. 

 

9. The Driver: 1978//1974 Chevy C-10 Stepside / 1974 Pontiac Trans Am 

 

Αυτό... απλά απολαύστε το... 

 

10. Smokey & the Bandit 1977//1977 Trans Am / 1977 Pontiac LeMans

Στο στυλ του θρυλικού Cannonball αυτή η ταινία είναι 2 ώρες γεμάτες ατάκες, κυνηγητά και τρέλα στο στυλ του 70. Είναι επίσης μια δίωρη διαφήμιση των Trans-Am στο σημείο που αν την δεις δυο φορές είτε ψάχνεις μετάχειρο Τρανς-Αμ είτε ζωγραφίζεις έναν αετό με φλόγες στο Daewoo σου.

There you go. Και τις ταινίες να μη δείτε έχετε 10 άπαιχτα τρειλερ....

Σας έφτιαξα; 

 

Merry Xmas boys and gals


 

 






6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kalimeraaa..orea silogi ...hahaahahah na sou thimiso & to thriliko CONVOY me ta fortiga....???..--kostas----Bandit-Fazer--

Chocorello είπε...

Ω ΝΑΙ!!!!!!

nt650v είπε...

οι dukes of hazzard ???

tiriri ri tiriri ri ri ri


http://www.youtube.com/watch?v=zAKksqKR3pI

falco είπε...

Δες και το Ronin, με Bobby De Niro, Jean Reno και λοιπά καλόπαιδα...
Ψιλοκαλή ταινιούλα αλλά οι καταδιώξεις θεωρούνται από τις καλύτερες που έχουν γυριστεί έβερ!

Μέρι ΚISSμας μπέιμπι!

Ανώνυμος είπε...

Μητσο το χω δει το Ρονιν, ταινιαρα, απλα δεν ειναι του '70 !

Οσο για τους Dukes δεν ηταν ταινια ;)

Επισης δεν εβαλα τους Blues Brothers που ειναι αλλο κλασσικ

Λυκος

npat είπε...

Λύκο διέπραξες αμάρτημα θανάσιμο.

Ξέχασες να αναφέρεις το επικό, το ατελείωτο, το ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟ "Gone in 60 seconds".

Το ορίτζιναλ, ε! Όχι, την μπούρδα το ρεμέικ! Το παλιό, του 1974, του μακαρίτη (σκοτώθηκε κατά τα γυρίσματα του σίκουελ, σε κάποιο σταντ) Η.Β. Halicki.

Πληροφορίες:

http://www.imdb.com/title/tt0071571/

ΟΛΟΚΛΗΡΗ η ταινία:

http://www.youtube.com/watch?v=rn42lup3qnU

Το βάζω ολόκληρο γιατί από το 55 λεπτό, περίπου, και μετά, όλο το υπόλοιπο, είναι ένα ασταμάτητο, επικό κυνηγητό που διαρκεί, στο νερό, κανά σαρανταπεντάλεπτο και στο οποίο καταστρέφονται περισσότερα αυτοκίνητα απ' ότι σε τρεις αποσύρσεις στην Ελλάδα.