disable copy

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Generic


H Honda έφτιαξε την τέλεια μοτοσυκλέτα που δεν θέλω να αγοράσω.

Διαβάζω το συνάδελφο Μέντη στο τελευταίο τεύχος του ΜΟΤΟ και σιγουρεύομαι ότι κάτι δεν πάει καλά με μένα. Όντως είναι όπως τα λέει, το NC είναι ΤΟΣΟ καλό και ξέρω ότι ο Μπάμπης είναι 'χωρίς περιστροφές'.

Ροπές, κατανάλωση γελοία, 4 λίτρα στα 100 χλμ σε οικονομική οδήγηση, χώρο για το κράνος μέσα στο 'ρεζερβουάρ', άνεση υποδειγματική, κάνει για την πόλη, κάνει για ταξίδια - κι όσο για το κόστος συντήρησης είναι ανύπαρκτο.

Μέχρι τώρα απέρριπτα τις περισσότερες 'καινούριες' λόγω εμφάνισης, αλλα το 700 είναι τουλάχιστον ανεκτό, και σαν επίκτητο γούστο σε 2 χρόνια θα είναι ίσως και όμορφο. Είναι ήδη όμορφο σε σχέση με άλλα.

Οπότε αυτό που μου φταίει είναι κάτι άλλο. Το 'generic' της υπόθεσης. Σε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας είχαν στο μέλλον κάτι 'οχήματα' γενικής εξυπηρέτησης κι όποιος ήθελε έπαιρνε ένα και πήγαινε στη δουλειά του. Ολα πανομοιοτυπα. Το ειχα δει κι ανατρίχιασα, εφιάλτης.

Σαν να παιρνεις στικακι USB. Ολα 8-16gb και λιγο πολυ τα ιδια. Και το χειρότερο είναι ότι σ' ενα τετοιο μηχανακι δεν παιζει ιδιαιτερα η ιδεα του customizing γιατι απλα ειναι ολα τοσο εργονομικα και σφιχτα βαλμενα που μαλλον προς το χειροτερο θα κανεις κατι.

Ο κινητήρας του απ οτι διαβαζα ειναι ο μισος κινητήρας του Honda Jazz. Εκεί είναι και η ουσια ολη, στην ευκολια των κατασκευαστων να εχουν 'generic' μοτερ και εξαρτηματα που ειναι 'πασπαρτου' και ριχνουν το κοστος. 

Ο ενθουσιασμος καποιου για το NC θα συνοψιζοταν σε... 'πω πω κοιτα ποσο λιγο καιει! κοιτα τι λιγοι ρυποι! ΓΑΜΑΤΟ;;;;;'

Θα μου πειτε ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΕΙΔΙΚΑ οτι ειναι Honda και περι χαρακτηρος. Ο χαρακτηρ δεν εχει να κανει με τη μαρκα για μενα. Υπαρχουν σε ολους ξενερουα μηχανακια και αλλα που εχουν 'κατι'. Αυτο απλα... δεν εχει 'κατι'. Ολα καλα, ολα αγια. Αλλα δεν εχει κατι.

Ειναι αναμφιβολα πολυ σημαντικο μηχανακι και -ξανα αναμφιβολα- χιλια μπραβο στους μηχανικους που εκαναν τοσο κοπο για να σταθουν ακριβως σε μια φανταστικη χρυση τομη.

Και τώρα βρίσκομαι μπροστα σε μια 'τελεια' μοτοσυκλέτα που δε θα αγόραζα ποτέ.

1 σχόλιο:

Madkefalonian είπε...

Εμπρος για τη πρασσινη εποχη!!!
Μπλιαχ!Ανακτευτηκα μονο και μονο που το ειπα!!!