disable copy

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Η ιστορια του Κουραμπιέ - The Final Act

Τα προβλήματα για τον κουραμπιέ άρχισαν όταν πιστός ισχυρίστηκε ότι είδε τη μορφή αγίου πάνω στην άχνη ζάχαρη σε μικρό χωριό της Ιταλίας το 1782.

Πλήθος πιστών πήγαν να προσκυνήσουν ενώ δεν ήταν και λίγες οι περιπτώσεις αυτών που ισχυρίστηκαν ότι βελτιώθηκε η κατάστασις της ασθενείας των. Πολλοί εθεραπεύτηκαν ως δια μαγειας μια και τους πόνεσαν τόσο το δόντια τους απο τους κουραμπιέδες που τα έβγαλαν ολα και έτσι ένιωσαν καλύτερα.

Ο θρησκευτικός φανατισμός οδήγησε σε ακρότητες. Παπάδες έβγαιναν στα μπαλκόνια και έραιναν το πλήθος με κουραμπιέδες που είχε φτιάξει η παπαδιά με αποτέλεσμα πάνω από 240 άτομα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με διάσειση.

Πιστοί έστρωναν γραμμές δεκάδων μέτρων την άχνη σε προαύλια εκκλησιών και τη σνίφαραν, ενώ απ το χάι που πάθαιναν έβλεπαν αγγέλους. Η τιμή της άχνης ξεπέρασε αυτή της κόκας και το παραεμπόριο ανθούσε. Φυτείες ολοκληρες παπαρουνας στη Βολιβια ξεριζωθηκαν κι εδωσαν τη θεση τους σε ζαχαροτευτλα. Πιστοι συνεχιζαν να βλεπουν τα πάντα πανω στην άχνη, απο τη μορφη του Αι-Γιαννη του Νηστευτή μεχρι Sudoku.

Ακολούθησαν αναποφευκτα οι Κουραμπιεδοσκόποι, μια κλειστή φατρία που υποστήριζε ότι έβλεπε το μέλλον στους κουραμπιέδες.

Δεν πέρασε πολύ καιρός πριν η εκκλησία κυρήξει τον πόλεμο στους Κουραμπιεδόπιστους. Ο κουραμπιές κυρήχτηκε παράνομος και το ποίμνιο χωρίστηκε σε κουραμπιεδοκλάστες και μη. Μεγάλες μάχες ξέσπασαν σε όλη την κάτω Ιταλία, την πάνω Γερμανία και τους κάτω Ασίτες. Οπλισμενοι με λάβαρα και εικόνες απ τη μια μερια οι πιστοι και με σακκουλάκια άχνη τίγκα στο αμύγδαλο από την άλλη οι υπέρμαχοι του νεωτερισμου σκοτώνονταν στις πλατειες.

Αθεοι εμποροι εβγαζαν εκατομμυρια απο τη νεα μόδα μια και πουλουσαν πλεον τα παντα. Ενας τυπικος διαλογος της εποχης ειχε ως εξης:

'Γεια σας, θα ήθελα ένα Αγιο Γερασιμο με έξτρα αμύγδαλο κι ενα κιλο Αγιες Βαρβαρες'
'Βαρβάρες μου χουν τελειωσει, εχω ομως φρεσκες Νεκταρίες με καβουρντισμένο'
'Οχι, Νεκταριες δεν τις τρωει ο αντρας μου, τις ειχα ξαναπαρει. Βαρβάρες πότε θα βγάλετε;'
'Ξερουμε κι εμεις; Μολις εμφανιστει στην άχνη, τι να σας πω.'
'Καλά βάλτε μου τοτε μονο το Γεράσιμο και δώστε μου και τη Φλεγομένη Βάτο που έχετε εκει'

Πολεμος μαινοταν μεταξύ των φατριών, μέχρι που κάποιος είδε τον Ανουβη σχηματισμένο με σαν-φυστικ πανω σε μελομακαρονο. Αυτη ομως ειναι αλλη ιστορια που θα μας παει στην μακρινη Αιγυπτο.........

; )

4 σχόλια:

kk είπε...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1...καλααααα ...κλαιω απ τα γελια ρε φιλε.....λ

Άρτεμις είπε...

Θέλουμε τον Λύκο να ξαναγράψει την ιστορία! Τέλος στην ανακρίβεια! Γεα!

παναγιώτα είπε...

Λύκε έχω να σου πω ένα πράγμα: δε φαντάζεσαι πόσο μα πόσο γέλασα σήμερα και πόσο με συνεπήρε η όλη διαδικασία των διαμπλοκικών απαντήσεων...

Εξαιρετικό χιούμορ, τρομερή ενέργεια, μπράβο.

ΛΥΚΟΣ είπε...

Ειχα καλη συμπαικτρια :))