disable copy

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ένα μικρό λεξικό



Τον τελευταίο καιρό παρατηρώ αυξανόμενα μια δυσκολία ανάμεσα σε διαφορετικές ομάδες ανθρώπων για απλή, καθημερινή επικοινωνία. Σύγχυση εννοιών, λέξεων, ιδεών και αντιλήψεων.

Αυτό που χρειάζεται είναι ένα καινούριο λεξικό που να φέρει τον κόσμο πιο κοντά και να γίνονται όλοι κατανοητοί σε όλους, ασχέτως μόρφωσης. Ο κόσμος αλλάζει κι απλοποιείται κι αυτή είναι η τάση που πρέπει να ακολουθήσουμε.Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τη γλώσσα.

Κατ’ αρχήν δεν χρειάζεται το ωμέγα, μπορεί άνετα να αντικατασταθεί με το όμικρον.
Αυτό σαφός θα βελτιόσει τα πράγματα. Επίσης όλα τα ‘η’ μπορούν να αντικατασταθούν με γιώτα.

Μ’ αυτί τιν αλλαγί θα μπορούμε όλι να γράφουμε απλά. Τα ‘υ’ στα ‘ευ’ και ‘αυ’ μπορούν να αντικατασταθούν με ‘φ’ ή ‘β’ ενό όλα τα διπλά σίμφονα θα εξαλιφθούν.

Τέλος τα ‘αι’ θα αντικατασταθούν με ‘ε’.

Έτσι η γλόσα μας θα γίνι πιο έφκολι, πιο εφχάριστι στο γράψιμο κε πιο βατί ενό ι επικινονία θα γίνετε πολί πιο απλοπιιμένι.

Δεν αρκί όμος ι αλαγί στις λέξις για να σινομιλούμε με άτομα με τα οπία δεν μπορούσαμε μέχρι τόρα να σινενοιθούμε. Χριάζετε κε κάπια αλαγί ενιόν. Τιμί ίνε ας πούμε να επιτίθεντε ίκοσι άτομα σε ένα. Διμοκρατία ίνε να ανέχεσε δολοφόνους αλιός δεν ίσε διμοκράτις κε δε σέβεσε τους θεσμούς. Ίνε έτσι κάπια ψιλά πράγματα που με τον κερό οριμάζουν στι σινίδισι του κόσμου. Τόρα άμα θέλι κανίς τιν παλιά γραματικί μπορί να σκέφτετε πιο πολί όταν ψιφίζι. Όχι ότι άλι ίνε πολί καλίτερι αλά έστο λίγο νιονιό να χουμε κάτι θα γίνι.

Α, κε κάτι που δεν άλαξε. Η λέξι χτίζο ίνε ακόμα χτίζο, δεν γράφετε καταστρέφο, κε η λέξις ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΚΕΨΗΣ θα γράφοντε πάντα με τον ίδιο τρόπο οπότε μι φοβάστε…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οποτε ι φρασι "τους ψιφισα απο σντιδρασι" σιμενι αφτοματος ""ιμε ζοο ντιμενο κε δεν ξερο τι μου γινετε" σοστα?

νοκσβιλ

Unknown είπε...

Δυσκολεύτηκα να το διαβάσω αλλά έχεις απόλυτα δίκιο...