disable copy

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

The killing fields

Σήμερα γυρίζοντας στην πόλη για διάφορες δουλειές, παραλίγο να έχω ατύχημα τουλάχιστον 5 φορές, και μιλάω για καλό ατύχημα. Ο παππούς που ούτε σταμάτησε στο στοπ, ο τύπος ανάποδα στο μονόδρομο, το ποδήλατο που ήρθε απ το πουθενά, η πόρτα που άνοιξε, ο πεζός που πέρασε μπροστά απ' το λεωφορείο χωρίς ορατότητα και τα λοιπά και τα λοιπά και τα λοιπά.

Απέφυγα 'ρουτινιάρικα' ότι έτυχε στο δρόμο μου, όπως κάνετε όλοι τουλάχιστον όσοι έχετε χρόνια στη σέλα ή καλή αντίληψη. Τίποτα το ιδιαίτερο. Αυτό που με τρόμαξε είναι πόσο μέρος της ρουτίνας μας είναι πλέον όλη αυτή η ιστορία. Είναι πλέον τόσο αυτονόητο που δεν το αντιλαμβανόμαστε καν. Σκεπτόμενος ένα νέο οδηγό και πως βγαίνει σ' αυτούς τους δρόμους είναι να σε πιάνει τρεμούλα.

Το τραγικό δεν είναι ότι δεν υπάρχουν δρόμοι, δεν υπάρχει σωστή σήμανση, δεν υπάρχει οδική παιδεία, δεν υπάρχει κοινός νους, δεν υπάρχει υπομονή - το τραγικό είναι πόσο αυτονόητο έχει γίνει όλο αυτό - τόσο, που πλέον δεν το προσέχεις καν.

Απλά 'έτσι είναι'. Και τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα θα κόψει και τις κλήσεις η τροχαία για να κλείσει οικονομικά το έτος και απ' του χρόνου με πρωτιές στα δυστυχήματα πάλι η Κρήτη και η Ελλάδα.

Καλημέρα.

4 σχόλια:

nt650v είπε...

καποτε λεγαμε γκαντεμια ρε φιλε τρκαρα ...... ΤΩΡΑ ΠΙΑ λεμε γκαντεμια ρε φιλε δεν τρακαρα .....

Unknown είπε...

Τραγικό Λύκε για μένα (και όχι μόνο τραγικό, βάλε όσα επίθετα ξέρεις και φαντάζεσαι μαζί) είναι πόσο έχουν μάθει και δέχονται αυτούς τους καρόδρομους σαν δρόμους.

Πέρα από το ότι γλυστράνε και η ίδια η κακή νοοτροπία και οδική παιδεία είναι αποτέλεσμα των καρόδρομων. Σε οτιδήποτε μου πεις ότι κάνουν λάθος (οι εκνευριστικοί μαλάκες...) φταίνε οι δρόμοι.

Πριν βιαστεί ενας εξυπνακιας να πει "και για τα στοπ φταίνε οι δρόμοι" θα απαντήσω απλά, είναι τυχαίο που οι ίδιοι ευρωπαίοι όταν μετακομίζουν εδώ οδηγούν "ελληνικά" ;

Ζωή σε μας...

Tzimis Fisalidas είπε...

Μεσημερακι στην Αθηνα. Συνταγμα. Περιμενω να αναψει το φαναρι, πρωτος και γυρω καμια 10αρα μηχανακια. Περναει μια πολυ καλη ( ? ) γριουλα και πριν φτασει στο τελος της διαβασης γυρναει και μου " Αλητες, με τα μηχανακια, δεν σεβεστε τιποτα, ουτε τον κοσμο, ουτε τον δρομο. Ντροπη σας ! " . Δεν με ενοιαξε η ξεφτιλα γιατι επρεπε να τα ακουσει και ο αναβολιασμενος καγκουρας με ενα 1000αρι, ξεκρανοτος, με αμανικο και σορτσακι.

Εχεις δικιο. Οδικη παιδεια, μηδεν.


( ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ! )

Chocorello είπε...

Οντως. Με παρατηρώ να αποφεύγω απίστευτες καταστάσεις, ίσως και τα χειρότερα σενάρια, και συμπεριφέρομαι σαν να ήταν απόλυτα φυσιολογικές. Συνήθως δεν εκνευρίζομαι καν.

Η δύναμη της συνήθειας και της απάθειας.