disable copy

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

We are not cool

Προχθές χάζευα αυτό το λινκ εδώ πέρα

Bullshit hipster bike videos

και ομολογώ ότι προσυπογράφω αν όχι σε όλα, τουλάστιχον σε αρκετά απ΄ όσα λέει. Μιλάει για όοοολα αυτά τα βίντεα (sick) και τις ινσταγκραμικές καλλιτεχνίες που έχουν γεμίσει τον κόσμο με 'vintage bikes' και με εταιρίες που πουλάνε ελευθερία, μάλλινους σκούφους, φούτερ και κωλοφάναρα.

Τα δε 'vintage bikes' συνήθως είναι κάτι σκελετωμένα 250-500 της κακιάς ώρας, που αν κάτσεις πάνω έχεις μισήσει τα μηχανάκια για πάντα πάνω στο δεκάλεπτο. Ο μόνος λόγος να μη συμβεί αυτό είναι να χεις σπάσει τα μούτρα σου πριν περάσει το δεκάλεπτο γιατί μ' αυτά τα φρένα, αυτές τις αναρτήσεις και το ντεπόζιτο δαχτυλήθρα δε θα πας και μακριά.

Και βλέπω κάτι μουσάτους με φανέλες και αεροπορικά γυαλιά σε κάτι βίντεο με 850 φίλτρα περασμένα από πάνω και τίτλους του στυλ Ride Hard να πηγαίνουν με 40, άντε 60 στο τσακίρ κέφι και να πηγαίνουν όλοι ζιγκ ζαγκ με κάτι καθίκια 3/4 στο κεφάλι βαμμένα πέρλα κι ένα χαμόγελο λες κι έχουν πάρει lsd σε υπόθετο.

Μιλάω για κάτι τέτοια

http://vimeo.com/63160220#at=0 

http://vimeo.com/61200700#at=0

http://vimeo.com/66530902#at=0

''This is no different than some dumb Wrangler jeans commercial with cowboys, pick-up trucks and some horrible country song. Just a different target demographic.''

Αν βγάλεις τα φώτα και τη μουσική συνήθως βλέπεις τρεις μουσάτους να οδηγούν τρία βαρετά μηχανάκια με 40 άλογα. Και τα τρία μαζί.

και θα μπορούσα να βάλω άλλα 10, το ξέρετε το στυλάκι. Αυτό που πραγματικά τα σπάει όμως, είναι τούτο δω

http://vimeo.com/67693215#at=0

όπου η μοτοσυκλέτα έφυγε απ' το δρόμο και μπήκε στα σαλόνια. Κάνουμε τέχνη φίλε. Γι αυτό φτιάχνουμε κι ένα Καβασάκι 800 με ένα φέρινγκ και βγάζουμε και το μπροστινό φτερό και το πουλάμε 18 χιλιάρικα, βλέπε Deus.

http://vimeo.com/70984663#at=0

Γιατί προφανώς όλα για τα φράγκα γίνονται, ή αμφέβαλλε κανείς;

Πάρτε λίγο τιμούλες.

http://shop.au.deuscustoms.com/collections/mens-jackets/products/rc-deus-jacket

http://shop.au.deuscustoms.com/collections/mens-pants/products/darry-rin

Γυαλιά...

http://shop.au.deuscustoms.com/collections/riding/products/aviator-4602-goggles-chrblk

και φυσικά εργαλεία

http://shop.au.deuscustoms.com/collections/accessories/products/makr-x-deus-tool-roll

Ειδικά τα εργαλεία είναι μαγεία. Τέτοια τιμή δεν πουλάς εργαλεία ούτε σε τύπο που του χει χαλάσει το έλκηθρο στην κεντρική πλατεία στην Αλάσκα και είναι ή αυτό ή γίνεται παγωτό βανίλα.

Το πρόβλημα μου εμένα είναι τώρα το εξής - γιατί δεν είμαστε κι εμείς cool σαν αυτούς τους τύπους ρε γαμώτο; Κάτι κάνουμε στραβά προφανώς, αλλά τι; Κι εμείς με μηχανάκια ασχολούμαστε, κι εμείς βίντατζ άιρονς φτιάχνουμε, που είναι το λάθος;

Φτιάξαμε πχ. με το Χρήστο το XL185 μου. Δε μπορώ να πω ότι είμαστε κουλ. Στην πυλωτή από κάτω το φτιάξαμε, στα διαλείματα καθόμαστε χάμω και τρώγαμε κάτι πρόχειρα, και ξαναδώστου. Ούτε μουσικές γκαγκάν είχαμε, ούτε 14 ipad με GoPro από δίπλα, και οι φωτογραφίες που βγάλαμε δεν ήταν σαν το τελευταίο καρεδάκι του Λούκυ Λουκ που φεύγει στο ηλιοβασίλεμα. Τίποτα, όλα χύμα.

 Γρασοτυρόπιτες.



 Αποτυχία.

Μπορεί να φταιγε το μηχανάκι λέω εγώ, να μην ήταν ξέρω γω τόσο κουλ το 185 του 89 αλλά τώρα με το 750 του 76 θα έφτιαχνε η κατάσταση. Κι αυτό στην πυλωτή το λύσαμε.


Αίσχος. Μα ειναι τώρα κουλ φωτογραφία αυτή, με τον πλαστικό κουβά; Μπασκλασαρία.

Δεν απογοητεύτηκα, είπα θα φτιάξει η κατάσταση. Έβλεπα και ξανάβλεπα τα χιπστεροβίντεο να μαθαίνω τεχνικές. Μπορεί να φταίει κι ο τόπος. Το ίδιο είναι τώρα ο Γιόφυρος με το Λος Άντζελες;

Το Σάββατο λοιπόν που πέρασε φτιάχναμε με το Μιχαήλο για 5 ώρες το 750Κ του '76. Και είναι και μηχανάκι για το οποίο θα σφάζονταν οι χιπστεράδες. Αλλά και πάλι, ντρέπομαι που το λέω, δεν είμαστε κουλ. Μας βγήκε ο πάτος να τρίβουμε, είχαμε πάει στη βιομηχανική περιοχή σε ένα εργοστάσιο κι ούτε καν το εργοστάσιο ήταν κουλ.


 Μπορεί να φταίει που δεν είχαμε μούσια και σκούφους. Άσε που δε φάγαμε τίποτα organic foods μόνο κάτι σουβλάκια που διάλεγες με ποιο χέρι θες να τα φας, μ' αυτό που έχει το διαβρωτικό ή με το άλλο που έχει το γράσο;

Κοιτάζω και τις φωτογραφίες κι ούτε καν ο ουρανός δεν είναι πορτοκαλί, ξεφτίλα δηλαδή.





 Το παράξενο είναι ότι παρόλο που δεν ήταν cool η όλη κατάσταση εμείς περάσαμε φανταστικά. Λες και παίζαμε στην αλάνα. Αλλά με πιάνει το παράπονο ρε παιδί μου πότε πότε που δεν είμαστε αυτό το instagram κατάλαβες; Και το μηχανάκι σκεφτήκαμε να το κάνουμε πολύ κουλ με ξύλινη σέλα από μαόνι και γκριπάκια από μασίφ βρακολάστιχο σε αντρασίτ τόνους και να το γυρίσουμε σε πιο γήινα χρώματα στο ντεπόζιτο αλλά το κακό είναι ότι δε θα οδηγείται μετά κι εμείς θέλουμε να το κάνουμε και βόλτες - παραξενιά θα μου πεις.

Τι να πω, φαίνεται είμαστε καταδικασμένοι να είμαστε μια ζωή uncool. Δε βαριέσαι. Καλά περνάμε κι έτσι.














5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

The Rider Jacket is handcrafted in Canada using Reigning Champ's signature heavyweight fleece with a snap down collar and lapels. ειναι γνωστο ρε φιλε οτι το φλιζ ειναι το καλυτερο υλικο για μπουφαν μοτο για αυτο κανει κατι παραπανω. υπερβολικε

ζαχαροπλαστης

Chris Saddler Sam είπε...

asemas re lyke
mas koufanes prwi prwi mesimeriatika!
ti paparies kathese kai skeftese kai meta xaneis xrono kai ta grafeis...den kserw!

gia'mas eisai kai paraeisai cool...
ok?

alla me toses fores pou mas to eipes "den eimai cool".. konteuoume na to pistepsoume telika!

egw lew oti ebgales ena mikroelaxisto kompleksaki katoterotitas..
alla giati re sy???

astous hipster me ta videa tous
astous chopperades stin gkaula tous
astous deus na bgazoun ta kaloudia tous gia autous pou exoun lefta gia petama
;)

ti se noiazei esena?
afou esy pernas kala, kai me ta polla aloga kai ta gkazia (blepe cb1300)
kai me to XLaki!!

einai alloi (opws emena px) pou den theloun swnei kai kala 100+ aloga gia na gkaulwsei!
kai ta 40 apo to yamahaki mou (xjr400) einai kala!
kai ta 5-6 pswfia moularia tou kawasakiou (max100) mi sou pw, poly ta pigena (...otan akoma pigene to papaki)!

tespa

ta videa pou mas edwses den ta eida giati eimai sigouros oti ta exw dei ki egw dwsei kai kardoula! ;)

egw ta paw poly auta ta hipstero-choppero-caferacers...
ki as einai 250-400cc
ki as exoun flat selles (tis opoioes apexthanomai)
ki as exoun tepozitakia 2-3 litrwn
:))
(milame einai kati giapwnes pou kanoun kati chopper me tetoia mikroskopika tepozitakia.. trela!!)

anyway...
ante polla egrapsa pali!

ta leme

Chris (Monza) είπε...

είμαστε καταδικασμένοι ανκουλ φίλε, θα φταίει το DNA μας..

όσο για τα εργαλεία, ποιά εργαλεία;
$179.95 και.. "Tools are not included"
τη θήκη πουλάνε τόσο φίλε!!

Mihailos είπε...

Φυσικά και συμφωνώ μαζί σου όμως αυτό δεν μας κάνει τίποτα άλλο από grumpy old men. Γιατί στην ηλικία που είναι αυτοί στα βίντεο βλέπουν τον ουρανό πορτοκαλί όύτως ή άλλως και χωρίς το instagram (όπως τον βλέπαμε και εμείς τότε). Και είναι θρασείς και νομίζουν ότι ο κόσμος τους ανήκει και ότι drive hard είναι να πηγαίνεις δεξια αριστερα με σαράντα σε μια ευθεία, (πράγματα που κάναμε και εμέις με πάπιες και με μπόμπους...) και πουλάνε και μούρη έτσι. Και φύσικά υπάρχουν κάποιοι που τα "αρμέγουν" όλα αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Το να φτιάχνεις μια μαλακία δεν είναι κακό, έφτιαξες κάτι.....
Το να φτιάχνεις μια μαλακία και μαζί να πουλάς "μούρη" μέσω μπλουζακίων εργαλείων και διαφόρων άλλων "κίων" αυτό είναι που ενοχλεί κάποιους σαν και εμένα που θέλω την ησυχία μου να μην ακούω πολλά πολλά από κάτι τέτοιους wannaberider λες και ξέρουν τι είναι αυτό η ξέρουν τι ψυχή έχει αυτό που καβαλάνε αν έχει ψυχή από τα μουρόχαβλα που το "κατασκευάζουν"

Soter3gm