disable copy

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Share?



Τηλεόραση έχω να δω… χρόνια υποθέτω. Καν. Την θεωρώ πλέον ένα απαρχαιωμένο μέσω μη ευφυούς προπαγάνδας για ανεγκέφαλους με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις. Όχι ότι την είχα ποτέ σε μεγαλύτερη εκτίμηση απ’ αυτό. 

Ενημερώνομαι όπως αρκετοί φαντάζομαι από 10-15 sites που θεωρώ λίγο πολύ αξιόπιστα. Κι όταν διαβάζω κάτι και εκεί πάντα είμαι καχύποπτος και για την πηγή και για το αν όντως όλα συνέβησαν όπως τα διαβάζω. Είναι πολύ εύκολο να ‘χρωματίσεις’ ένα κείμενο όπως το θες εσύ, ανεπαίσθητα δίνοντας του ένα τόνο που θα ‘περάσει’ σε πολλούς. 

Ενημερώνομαι φυσικά θέλοντας και μη κι απ’ το facebook και τις ειδήσεις που κάνουν share γνωστοί και φίλοι. Κι εκεί είναι που ‘κολλάω’. 

Στην πρόσφατη φημολογούμενη απεργία πχ. της ΟΛΜΕ διάβασα (θέλοντας και μη) γράμματα του τύπου:
‘Γεια σας, λέγομαι Παντελής Κατσικονούρης και είμαι μαθητής. Αυτό που έχω να πω είναι ότι η διελκυστίνδα του καπιταλιστικού προτύπου με την οργανική βάση των θεσμοθετημένων οργάνων της εκπαίδευσης στον τόπο πλήττει άμεσα τον κοινωνικό ιστό…’ (κτλ κτλ)
Επίσης άλλα του τύπου: ‘Γεια σας, λέγομαι Αγάθωνας Κουζουκουζέλης και είμαι καθηγητής. Θέλω να καταγγείλω ότι δέχτηκα πιέσεις να απεργήσω αλλά εγώ πρώτα απ’ όλα είμαι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ και τους είπα ΚΥΡΙΟΙ ΛΥΠΑΜΑΙ αλλά δεν..’ (κτλ κτλ)

Συνήθως αυτά τα ‘γράμματα’ ή μαρτυρίες υπάρχουν μόνο σε ένα site ή blog. Μετά αυτό, ανάλογα με τη θέση που βολεύει τον κάθε ένα γίνεται 5,668 shares με τα ανάλογα σχόλια.

Πρωταθλητές σε τέτοια περιστατικά είναι οι μπάτσοι. Διαβάζω πχ. στο facebook μια μαρτυρία από κάποιον που δεν τον ξέρω καν, ούτε μέσω γνωστών η οποία μπορεί πχ. να λέει. ‘Προχθές ενώ έτρωγα τυρόπιτα ξαφνικά έρχεται πάνω μου ένας μπάτσος και μου λέει προκλητικά ‘Σ’ αρέσει η τυρόπιτα ρε κωλόπαιδο;’ Εγώ του είπα ‘Σας παρακαλώ κύριε, ζητώ να απομακρυνθείτε’ αλλά αυτός μου δάγκασε την τυρόπιτα, μετά ήρθαν άλλοι 5 και μου πήραν και τα κουλούρια και με πήγαν στο τμήμα.’

Αυτό συνήθως ακολουθείται από 45 σχόλια ‘@#$ το σπίτι σας @#μπατσοι’ κτλ κτλ. Το οποίο προφανώς έχει γίνει 32,000 shares ενώ σαν πηγή μπορεί να αναφέρεται σε μόνο ένα site το οποίο θα είναι gamistetusbatsus.blogspot.com ή mavrikataxnia.wordpress.com

Θα μπορούσα φυσικά να γράψω ακριβώς το αντίθετο, το θέμα μου δεν είναι η είδηση ούτε το να προκαλέσω φιλομπατσικά αισθήματα. Όμως αναρωτιέμαι, θέλουμε να διαβάζουμε και να ψάχνουμε τι είναι αλήθεια ή απλά ψάχνουμε 10 πράγματα που ταιριάζουν με τις απόψεις μας κι όσο αναπόδεικτα και να ναι έλα μωρέ τα ποστάρουμε;

Παλιά, οι αγράμματοι στα χωριά λέγανε για κάτι ‘το γράφουν τα βιβλία’. Δεν έχει σημασία ποιο βιβλίο και τίνος. Αφού ‘το έλεγαν τα βιβλία’ μάλλον αλήθεια θα ήταν. Σήμερα, ‘το λέει το ίντερνετ;’.

6 σχόλια:

Ωασσιλις είπε...

Απορώ που απορείς. Στ' αλήθεια πίστεψες ποτέ ότι αλλάζουν οι άνθρωποι επειδή αλλάζουν οι γενιές; Ότι προλαβαίνουν στον σύντομο βίο τους να ψυλλιαστούν πολλά;

deleted.gr είπε...

Μήπως μπορούμε να βρούμε κι άλλες πληροφορίες για το περιστατικό με την τυρόπιτα; Έχω κάτι λιγούρες!

Ανώνυμος είπε...

Το έχω πεί και παλαιότερα και εχω δεχτεί αρκετή καραμούζα και πετροβολισμούς για την γνώμη μου.

Θα το πώ άλλη μία. ΜΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΜΠΑΤΣΟΚΟΙΝΟΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΠΗΓΗ.

Δώστε στον εαυτό σας ενα timeout ενώς τρίμηνου απο κάθε είδους ενημέρωσεις και ειδήσεογραφίας.

Σας πάω στοίχημα ότι θα νιώσετε καλύτερα.

Knoxville.

deleted.gr είπε...

και τελικά;;;; Πώς κατέληξες στο XJR??

deleted.gr είπε...

μμμάλιστα... και τελικά;
Πώς κατέληξες στο XJR? Ρώτησες τη Μενεγάκη;

Ανώνυμος είπε...

Οχι. του ειχε βάλει "Πωλείται" κάποιος που πήγε στην χάρλευ για τέστραϊντ στον χαβαλέ τελείος, και στην πορεία τον φάγανε τα κυκλώματα και έμπλεξε.

Στο τέλος δεν είχε λεφτά ούτε για το νικελομένο πινακιδάκι "brizoLLLaKiller Kentucky" και το πήρα κοψωχρονιά.