disable copy

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Here goes nothing

Σήμερα νωρις νωρίς και με ψιλοπυρετό (μουα) ξεκινήσαμε την πρώτη προσπάθεια pinstriping. Για τη συγκεκριμένη τεχνική όποιος δεν την ξέρει ψάχνει στο blog με ετικέτα pinstrping :p

Πρώτα απ΄όλα να πω ότι είμαστε και οι δυο παντελώς άσχετοι. Έχω δει κι έχω διαβάσει, κι έχω και τις πολύτιμες συμβουλές του DCB Lowbrow αλλά άλλο αυτά κι άλλο να ακουμπάς πινελάκι στο μέταλλο.



Τρίψαμε το παλιό ντεπόζιτο του CL και μετά δοκίμασα ένα τυχαίο σχέδιο πάνω με μπλε μολυβάκι (απ' αυτά που γράφουν παντού) και μετά πέρασα τις πρώτες δοκιμαστικές με κόκκινο.


Ήθελα ένα σκίτσο που να χει και γραμμές και lettering για να δω τι παίζει. Το πινελάκι της Xcalibur είναι μαγεία αλλά εγώ είμαι άσχετος και κάνω ένα λάθος (υποθέτω ήταν αυτό). Σε δυο βιντεο που ειχα δει έλεγε αν δεν γλυστράει πολύ το πινέλο να βάλεις δυο σταγόνες διαλυτικό. Μετά απ' αυτό κάθε γραμμή ήταν αγώνας. Ενώ είχα βάλει ελάχιστο διαλυτικό και είχα παλετάρει το πινέλο μετά, οι γραμμές ήταν διπλές / σβησμένες / ακανόνιστες - ότι θες.

Παταγώδης επιτυχία. Εντάξει, δεν το βάζω κάτω, σιγά μη δούλευε με την πρώτη. Συνεχίζω για λίγο με παραδοσιακά σχέδια του λαού και του τόπου απ' αυτά που είχαν τα φρικιά στα ταγάρια.


Τίποτα, το σχήμα απλά δε βγαίνει γιατί:

- Δεν ξέρω πόσο να πιέζω το πινέλο για να κανονίζω εύκολα τη 'ροή'.
- Δεν το έχω ξανακάνει ποτέ
- Το διαλυτικό έχει λαδώσει την επιφάνεια κι εγώ δεν το χω καταλάβει

κτλ κτλ.

Τα μαζεύω και κάνω δεύτερη δοκιμή το απόγεμα, αυτή τη φορά χωρίς καθόλου διαλυτικό. Έχω ψαλιδίσει ένα χιλιοστό και το πινελάκι για να έχει καλύτερη μύτη. Αυτή τη φορά οι γραμμές πάνε αβίαστα σε σχέση με το πρωί και το χρώμα κυλάει εύκολα.

Φυσικά συνεχίζω να είμαι άσχετος κι αυτό δε βοηθάει. Δοκιμάζω ένα πιο απλό σχήμα στο πλαινό φιλέτο του CL. Κίτρινο μολυβάκι 'οδηγός' και κόκκινο χρώμα.


Αυτή τη φορά κάπως καλύτερα. Χάλια είναι ακόμα, αλλά τουλάχιστον κάτι φάνηκε για πρώτη μέρα. Και φυσικά δεν το βάζω κάτω.

Αφήνω το χρώμα να στεγνώσει καλά και μετά βγάζω με προσοχή το κιτρινο υπόστρωμα με λίγο τρίψιμο. Το κόκκινο της House of Kolor θέλει βερνίκια και σκληρυντή σε αντίθεση με αυτά της one-shot οπότε δεν το ζορίζω.

Καθαρίζω λίγο ακόμα.

 

Αξιοπρεπές δεν το λες αλλά είναι μια αρχή. Σκοπεύω να προσπαθήσω να πλαισιώσω το κόκκινο με λίγο άσπρο και να γίνει το σχήμα λίγο πιο σύνθετο.

To be continued.

ΥΓ. Οποιος δει κατι ασχετο που δεν το ξερω και μπορει να βοηθησει, ευχαριστως να κανει σχόλιο, κάθε βοήθεια δεκτή. Επίσης όποιος θέλει να ρωτήσει κάτι που να το ξέρω (χαχα) αφήστε ερώτηση.

ΥΓ2. Ο σκοπός είναι το παίδεμα και το handmade... όχι να γίνει 'τέλειο'. Αλλιώς παίρνεις κι ένα στικεράκι και τελειώνει η υπόθεση. Το θέμα είναι να βγει by hand ;)

3 σχόλια:

Ωασσιλις είπε...

Ταπεινή μου άποψη ότι και το στενσιλ, αν το φτιάξεις εσύ, "στο χέρι" θεωρείται..

ΛΥΚΟΣ είπε...

Πως γινεται το στενσιλ; Ρωταω γιατι με μολυβακι κανω παπαδες...

Ωασσιλις είπε...

Σχεδιάζεις σε χαρτί ή σε πλαστικό αυτοκόλλητο αυτό που θέλεις. Το κόβεις και το μεταφέρεις στην επιφάνεια που θέλεις και εκεί βαφεις, αφαιρείς το στενσιλ, τελείωσες.
Δες εδώ ένα παράδειγμα μαζί με Folsom blues https://www.youtube.com/watch?v=tJjXdcqHqx4

Το σχέδιο μπορείς επιπλέον να το βγάλεις στον υπολογιστή αν το έχεις καλύτερα και να το πάς να στο κόψει κατάστημα που φτιάχνει στάμπες για t-shirt.