disable copy

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

The White Stripes

Eυκαιρία σήμερα με την αργία για τρίτη προσπάθεια στο pinstriping. Εντάξει, εύκολο δεν το λες σε καμία περίπτωση αλλά αρχίζω και βρίσκω μερικά δικά μου ας πούμε κόλπα που να βοηθάνε. Σταμάτησα πχ. να φτιάχνω πρώτα το σχέδιο με μολυβάκι γιατί στο μολυβάκι που έχω δεν πάταγε καλά το χρώμα μετά πάνω (μάλλον λάθος μολύβι;)

Έτσι ζωγραφίζω πλέον 'ξερά' πάνω στο μέταλλο χωρίς οδηγό.

Επίσης απέρριψα στένσιλ κτλ, όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά επειδή θέλω να προσπαθήσω να το κάνω 'the traditional way'.

Την προηγούμενη φορά είχα μείνει σ' αυτό.

Το χω κάνει σβήσε-γράψε το ντεπόζιτο σαν τον μαγικό πίνακα. Μόνο που το σβήσε θέλει διαλυτικό και πολύ τρίψιμο. Πρωί λοιπόν, καφεδάκι και προσπάθεια δεύτερη. Τυχαίο σχήμα πάντα



και μια διχρωμία μετά. 


Εντάξει, καλύτερο απ' το προηγούμενο. Καλό δεν το λες αλλά σκοπός είναι η βελτίωση.

Ξανά διαλυτικό και τρίψιμο και πάμε τρίτη φορά. 



Καλύτερο από τις δυο προηγούμενες (νομίζω). Πρέπει να λύσω ακόμα μερικά προβληματάκια αλλά διαβάζω και βλέπω βιντεάκια σχετικά αλλά θέλω να το προσπαθήσω όσο γίνεται.


Σταματάω γιατί μου τέλειωσε το διαλυτικό. Γκουχ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα Λύκο! να ρίξω μια ιδέα?
Μήπως απο τη στιγμη που θες να ειναι απόλυτα συμμετρικο το σχέδιο και αυτο είναι το δυσκολότερο κομμάτι, να διπλωνες στη μεση μια σελιδα Α3 και να το εκανες το μισο στη μια μερια και μετα να εκοβες με ενα κοπιδι τις γραμμες ως την αλλη και υστερα απλα να το ξεδιπλωνες και να το κολλουσες πανω στο ντεποζιτο σαν οδηγο;

motor2head

ΛΥΚΟΣ είπε...

Δεν έχεις καθολου αδικο, κι αλλοι μου το προτειναν - ομως οπως λεει κι ο Μιχαήλος μετά αντι να μαθεις το πινελο μαθαινεις το κοπιδι.

Επισης σε βαμμενο ντεποζιτο τι θα κανεις; Θα βαλεις κοπιδι;

Σαν πιο ευκολη μεθοδος υπαρχει μητρα και αερογράφος - αλλα θελω να δοκιμασω να μαθω τον 'παραδοσιακο τροπο'. Ενα πινελάκι και μπογιά και τίποτα άλλο ;)

Aργότερα βλεπουμε!