disable copy

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Ποιά βόλτα;

Στην Κρήτη δεν πρέπει να λες 'θα πάω βόλτα'. Αυτός ο όρος πρέπει να χρησιμοποιείται στο εξωτερικό ή σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Στην Κρήτη ο όρος 'θα πάω βόλτα' σύμφωνα με το Lykos Translate που ετοιμάζω μεταφράζεται σε

'Πάω να ρισκάρω τη ζωή μου σε κακοσυντηρημένους δρόμους με ελλιπή σήμανση και αστυνόμευση ανάμεσα σε ένα μεγάλο ποσοστό οδηγικά αμόρφωτων μεθυσμένων αυτοκτονικών ημίτρελων που παίζουν με το κινητό τους.'

Αυτό φυσικά γίνεται φορώντας κράνος με τρελό ΦΠΑ για το οποίο υπάρχει πρόστιμο 350 ευρώ αν δεν φοράς γιατί πάνω απ' όλα η ασφάλεια.

Η παραπάνω διαπίστωση παίρνει χρόνια να γίνει αλλά εμπεδώθηκε για άλλη μια φορά σε μια μικρή βόλτα που μόλις πήγα και στην οποία κινδύνευσα τρεις φορές (συνηθισμένα πράγματα) και γλύτωσα μόνο χάρις στο ότι κρατάω πάντα τα μάτια μου 44.

Αναστροφή αγροτικού σε τυφλή στροφή απ' το οποίο πέρασα από πίσω, κοπάδι πρόβατα πίσω από επίσης τυφλή κατηφορική από βοσκό ο οποίος φιλικότατα χαιρετούσε οποιονδήποτε πέρναγε και του κατέβαζε ότι καντήλια ήξερε και δεν ήξερε, και τέλος αυτοκίνητο πίσω μου στο οποίο η οδηγός έγραφε στο κινητό, ούτε είδε ότι φρέναρα κι αν δεν κοίταζα καθρέφτη να καταλάβω έγκαιρα ότι δεν θα σταματήσει και να ξαναφύγω στο τσακ θα ήμουν τώρα με κάτι γύψους και το πόδι στο ταβάνι.

Βόλτα;

Ποιά βόλτα;


Δεν υπάρχουν σχόλια: