disable copy

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Κάτω τα χέργια

από τα προσωπικά μου δεδομένα!

Το facebook μου (προφέρεται φεις μπούκμου) την περασμένη βδομάδα κατακλύστηκε από 2 πράγματα. Το ένα ήταν δημοσιεύσεις του τύπου 'είμαι ένας αξιοπρεπής οικογενειάρχης και προσπαθώ να σταματήσω τις μηχανορραφίες που γίνονται για να υποκλαπούν τα προσωπικά μου στοιχεία και οι φωτογραφίες.'

Το δεύτερο ήταν ένα κείμενο που είχα γράψει ως status update και που το έβλεπα να ποστάρεται παραποιημένο μερικές φορές από τρίτους για να κοροιδέψουν τους προηγούμενους για τα προσωπικά δεδομένα.

Ήταν αυτό που έγραφε ''η CIA, η KGB, η Stazi, το ΙΚΑ Καλλιθέας και το Σωματείο Καλογραίων «Άγιος Φανούριος» έχει βρει τρόπο να εκμεταλλεύεται τα προσωπικά σας δεδομένα. Γι αυτό παρόλο που έχετε βγάλει φάτσα φόρα 1.450 φωτογραφίες σας, για να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα πηγαίνετε Ρυθμίσεις>Πάνω Ρυθμίσεις>Κάτω Ρυθμίσεις>Ναι Θέλω, πατήστε το αριστερό βελάκι, με το πάνω πηδάει και με το δεξιά ρίχνει βόμβες. Όταν βγει κανείς της CIA τον αποφεύγετε με control και στη δεύτερη πίστα βγαίνει boss. Αν το περάσετε κι αυτό πηγαίνετε κάτω κάτω, πιο κάτω, αχ έλα, πιο κάτω, ναι εκεί, και πατήστε ΔΕ ΘΕΛΩ ΤΟ ΙΚΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ.''.

Σε μερικούς έβαλα την πηγή από κάτω και την έσβησαν. Epic.

Πρώτα κοίταξα αυτούς που δε θέλουν να τους κλέβουν τα δεδομένα. Ήταν όντως αντιληπτό με την πρώτη ματιά ότι η CIA και η NSA όπως και τα LIDL θα σκότωναν προκειμένου να αποκτήσουν τη φωτογραφία του με τη σωβρακοφανέλλα δίπλα στην ψησταριά. Επίσης υπήρχαν και ευαίσθητα δεδομένα όπως φωτογραφίες με κάποια κυρία 165 κιλά με ριγέ μαγιό αφημένη σε ένα βράχο (από την greenpeace; ) και με το σκανδαλιστικό τίτλο 'Γιωργία, Σούνιο'. Η Μοσάντ μάλλον θα την είχε ως πρώτη προτεραιότητα όπως και η MI6 μια και αποτελεί τεράστιο διαδυκτιακό όπλο γιατί όποιος δει τη 'Γιωργία Σούνιο' τυφλώνεται άμεσα. 

Μετά από 5 λεπτά είχα μπουχτίσει στο προσωπικό δεδομένο. Προφίλ γεμάτα παραινέσεις του τύπου 'ότι και να συμβαίνει μην ξεχνάς να χαμογελάς' που σε παρακινούσαν να γελάς σαν το μοσχάρι ενώ όλα δίπλα σου καταστρέφονται και να νιώθεις και γκαγκάν γιατί πέτυχες τη νιρβάνα. Επίσης καπάκι μετά τις φωτογραφίες με τα τσιτάτα του τύπου 'Μην εμπιστευτείς κάποιον γιατί όταν σε βρει μπόσικο θα στον σφυρίξει - Αινστάιν' είχε φωτό με ένα τύπο με μουστάκι να κρατάει όρθιο ένα κοκορέτσι σα να κρατάει το Νόμπελ Ειρήνης και με ένα ύφος που έλεγε ότι προτιμάει χίλιες φορές το κοκορέτσι απ' το Νόμπελ Ειρήνης.

Και φυσικά από κάτω 'Παρακαλώ μπλα μπλα, τα προσωπικά μου δεδομένα μπλα μπλα για να προστατεύσω ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ αλλιώς θα σας σβήσω από φίλους χωρίς οίκτο'. Σιγά ρε Τσαρλς Μπρόνσον. 

Οταν ΔΕΝ θέλουμε κάτι δημόσιο ΔΕΝ το βάζουμε στο facebook. ΑΠΛΑ. Είναι κανείς τόσο αφελής ώστε να νομίζει ότι μια φωτό ή κάτι που έγραψε και το είδαν οι 558 'φίλοι' του θα μείνει σε κλειστό κύκλο αν δεν έρθει η κακιά graphic app να του το πάρει; 

Όσο για το ότι συνεχίζω να παίρνω τα δικά μου status updates ως μηνύματα πλέον τα βάζω μόνο στο blog και με τρόπο που δεν επιτρέπει πλέον copy paste. Τώρα αν κάποιος κάτσει και το ξαναγράψει μαγκιά του... αλλά ρε παιδιά, κάποιος να προστατεύσει τα προσωπικά μου δεδομένα! 

:p
 

2 σχόλια:

Giannis Ianossss είπε...

Θα έγρaφα τώρα κάτι εδώ αλλά δεν θέλω να το δεί η CIA και δεν το γράφω.

Ανώνυμος είπε...

ναι ρε συ copyαρω γιατι σε γουσταρω, γυρισε το στην προηγουμενη ρυθμιση
k1