disable copy

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

How to / Επισκευή πλαστικών

Μια και είδα ότι υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον για εύκολα και γρήγορα πραγματάκια στις επισκευές, πάμε άλλο ένα ποστ.

Προσπαθώντας πάντα να αποφύγουμε το διάολο που λέγεται e-bay θέλουμε να φέρουμε στην αρχική κατάσταση τα πλαστικά που έχουμε, και που είναι το πιο συνηθισμένο πλέον να χρειάζεται επισκευή με όλα αυτά τα πλαστικοτζάρτζαλα που χουν πάνω. Αν έχουν 'θαμπώσει' με τον καιρό, ή έχουν γρατσουνιές και γδαρσίματα υπάρχει τρόπος να γίνουν καλύτερα από καινούρια, χωρίς βάψιμο. Εξάλλου το βάψιμο σε μερικά πλαστικά έχει πάντα τον κίνδυνο να σπάσει το χρώμα. 

Για κάθε επισκευή το σκεπτικό θα είναι να είναι εύκολη και φτηνή. Μπορεί να υπάρχουν 500 άλλοι τρόποι να το κάνεις, αλλά το θέμα είναι να γίνει σπίτι μας, από μας, εύκολα και φτηνά και χωρίς μεγάλο κίνδυνο να ρημάξεις κάτι.

Το μόνο που χρειάζεται για να επισκευάσεις τα πλαστικά σου είναι μια λεπίδα (ξυράφι), ένα φύλλο γυαλόχαρτο κι ένα θερμοπίστολο (λεπίδα όχι απαραίτητα).

Θερμοπίστολο βρίσκει κάποιος με κάτω από 20 γιούρα.

http://www.cosmodata.gr/product/150062/thermopistolo-kinzo-72200-ecoline-1600w


Πως φτιάχνουμε τα πλαστικά λοιπόν; Πρώτα περνάμε από πάνω το πλαστικό με ένα ψιλό γυαλόχαρτο ή πρώτα με τη λεπίδα και μετά με ψιλό γυαλόχαρτο, όπως θα δείτε και στα βίντεο παρακάτω. Μετά ζεσταίνουμε καλά την περιοχή με το θερμοπίστολο για να 'βγάλουμε' στην επιφάνεια το καλό στρώμα του πλαστικού που υπάρχει κάτω από τα γδαρσίματα. Τρίβουμε ξανά απαλά με το γυαλόχαρτο. Επαναλαμβάνω ζεσταίνουμε μόνο το πλαστικό, ΔΕΝ το καίμε. Αν αντιληφθείτε μέρος του μπροστά φτερού να στάζει στο παπούτσι σας τότε μάλλον το παρακάνατε.

Με λίγη υπομονή και καλό τρίψιμο θα γίνει καινούριο. Δείτε σχετικά βίντεο και θα καταλάβετε ακριβώς τη διαδικασία.

Μόνο με γυαλόχαρτο και θερμοπίστολο


Λεπίδα και θερμοπίστολο


Λεπίδα, γυαλόχαρτο και θερμοπίστολο


Χειμώνας είναι θα ζεσταθείτε και με το θερμοπίστολο. Λεφτά δε θέλει, δουλειά θα βρείτε για το χειμώνα και θα το γουστάρετε να βγάλετε την κούκλα την άνοιξη με γυαλισμένα τα πλαστικά της.

Είπαμε, restoring κάνουμε, όχι αγορές ημπέης.

Φτιάξτε τις κούκλες σας guys ;)

Δεν υπάρχουν σχόλια: