disable copy

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Why we ride. Duh.

Mόλις τέλειωσα το Why We Ride. Το οποίο αντίθετα με ότι διαβάζω σα γενική άποψη προσωπικά δεν μου άρεσε παρά ελάχιστα. Το βρήκα μια τεράστια Αμερικάνικη διαφήμιση της μοτοσυκλέτας για ανθρώπους που δεν καβαλάνε και που θέλουν να τους την 'πουλήσουν'. Που δεν ειναι απαραίτητα κακό, χωρίς να με αφορά όμως και πολύ.

Βλέποντας το έχεις την εντύπωση πως ότι συμβαίνει στη μοτοσυκλέτα συμβαίνει στην Αμερική. 'Everything happens first in California'. Μετά βλέπουμε το βετεράνο του βιετνάμ που έκανε το γύρο του κόσμου αφού πολέμησε στην Αγκόλα για να μεταδώσει το μήνυμα της χαράς. Οι κορυφαίες στιγμές που μας παρουσιάζει στη μοτοσυκλέτα είναι το Sturgis και η Daytona. Σοβαρά τώρα;

Στα δε τελευταία 20 λεπτά γίνεται τελείως γλυκανάλατο με δακρυσμένους τύπους να διηγούνται πως ελπίζουν τα παιδιά τους να συνεχίσουν τη μεγάλη παράδοση.

Πάλι καλά που υπήρχαν ο Keith Code και ο King Kenny και το εσωζαν λιγο. Πάω να δω 5  φορές απανωτά το On Any Sunday και να χτυπήσω και κανένα Mad Max στο τέλος μπας και συνέλθω.

ΥΓ. Καλά για το τι έγινε στην Αγγλία με μηχανάκια αυτοί που έκαναν την ταινία δεν ρώτησαν καν; Mods? Rockers? Isle of Man? Ace ? Τιποτα; California uber alles.

YΓ2. Ο τιτλος σωστος. Η ταινια προσπαθει να εξηγήσει why we ride σε άτομα που δεν ξέρουν το λόγο.

3 σχόλια:

Ωασσιλις είπε...

Εκείνο με την παρέα των γερογιαπωνέζων που αποφασίζουν να πάνε βόλτα έχει εμφανιστεί; Το βρίσκει κανείς;

loukasfilm είπε...

Μαπα το καρπούζι. Δεν άντεξα να την δω όλη. Μετά τον μισθοφόρο της Αγκόλα μου γυρίσαν τα άντερα.
Και συνέχεια για το πόσο καλοί είναι οι μοτοσυκλετιστές και κάνουνε και φιλανθρωπίες και αλλα καραγκιοζιλίκια.
Αμερικανιά του κερατά.

Chocorello είπε...

Συμφωνώ - αμερικανιά περιορισμένης ευθύνης.
Ομως το On Any Sunday είναι επικό.