disable copy

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

No business like show business

Ασχολούμαι καιρό με 'μηχανάκια', με customs, με restoring, πολυ πριν πιάσει η 'μοδα' κι ελπίζω να ασχολούμαι και πολύ μετά που θα περάσει.

Μ' αρέσει που όλο και περισσότεροι ασχολούνται - ειδικά πιτσιρικάδες!!! - και που έχουν φύγει (προσωρινα ίσως και για πολλους λόγους) απο το παιχνιδι της ιπποδύναμης και των ss κι έχουν πάει σε κάτι που έχει κατ εμέ περισσότερη ουσία.

Ρόδα είναι και γυρίζει, όλα θα φύγουν και θα ξαναγυρίσουν. Στην παρούσα φάση, είναι μερικά πράγματα που προσωπικά με χαλάνε. Μ' ενοχλούν. Σε μια από τις εκατοντάδες φωτό ας πούμε που περνάνε.


Οχι για το ντιζάιν ή το styling. Καστομάκι είναι όπως γουστάρει το κάνει ο καθένας. Με πειράζει όμως, εμένα που είμαι γεροπαράξενος οτι το σημάδι απ τις ροδες σταματάει λίγο πίσω απ το μηχανάκι ενώ η κάθετη ροδιά από το φορτηγό που κατέβηκε είναι εμφανής. Τα καθαρά λαστιχάκια το αποδεικνύουν. Ποιος παιρνει ενα μηχανάκι που υποτιθεται φτιαχτηκε για να καβαλας και να γουσταρεις και το παει με φορτηγο για τη φωτογραφηση χωρις καν να το βαλει στην αμμο ετσι για να παιξει λιγο;



Δευτερη. Τυχαιες φωτο, διαλεγω απο παρα πολλες.



Ολοι γυρω γυρω με health food στο χερι και τατου να χαζεύουν μηχανακια σε βαθρα. Γουατ δε φακ. Η βαλιτσα με το λαμπατερ διπλα στα μπεμβε τι γυρευει; Η καστομ ταβλα στο Γιαμαχακι με το 100% handmade custom πανω τι γυρευει; Τι πιπα ειναι το 100% handmade; Ποιο ειναι χαντμειντ μαστορα; Το πιστονακι που φτιαχνουν χωρικοι σ ενα μικρο ψαροχωρι της ιαπωνιας ή η μπιελα που σφυρηλατουν ιθαγενεις στο Βορνεο;

Αυτο το μηχανακι πρεπει να το δωσεις σ' ενα πιτσιρικα να του πιει το αιμα, οχι να το χεις πανω στην ταβλα και να γυρνας γυρω γυρω με το ποτο να το χαζευεις. Ποτε γιναμε γκαλεριστες και τεχνοκριτικοι; Και στο φιναλε συγνωμη αλλα ενα Γιαμαχακι βλεπω.

Διαστάσεις επιδημίας όμως έτσι;





Με τον απαραιτητο διακοσμο παντα. Φτυνουμε τους μαρκετιστες των εργοστασιων, για να φιλησουμε τις φεηκ λαδωμενες ποδιες των ελιτιστών μαρκετιστών του καθε Deus? Γιατι το ενοχλητικο εκει ειναι. Ναι, γουσταρουμε τα μηχανακια, αλλα αν ο μαρκετιστας της Χοντα μου πουλαει μια φορα φυκι για μεταξωτη με το CB500 (γνώμη μου) εσυ θες να μου πουλήσει φυκι για Van Gogh τετράχρονο.

Sorry mate.


Τα μηχανάκια έμαθα να τα βλέπω στο δρομο. Αυτο το γκαλερίστικο είναι πολυ φανταιζί για τα γουστα μου. Θα σας στειλω λιγο design στουπί vintage από επισκευή όποτε με ξαναφήσει το μηχανάκι. Παραγγελίες δεκτές.

1 σχόλιο:

GeoKan είπε...

Θα μπορούσαμε να μιλάμε πολλές ώρες γ'αυτό το θέμα,(και είμαι σίγουρος ότι θα περνάγαμε πολύ ωραία...),αλλά εν συντομία, και συνοψίζοντας μια συνέντευξη του αρχιμηχανικού των Deus, που από τα χέρια του έχουν βγεί πολλές custoμιές,το 'ρευστό' που βγαίνει από τα custom είναι λίγο για να συντηρηθεί το μαγαζί. Με όλα τα υπόλοιπα, από μπλουζάκια, τέχνη, και φύκια για μεταξωτές κορδέλες (που δεν έχεις άδικο), χρηματοδοτούν το γούστο τους. Δεν είναι ωραίο να κάνεις το χόμπυ σου δουλεία;;
Τα πράγματα όσον αφορά τις custom μοτοσυκλέτες, τείνουν να γινούν πιο mainstream στο εξωτερικό. Ο πιτσιρικάς δε γουστάρει λαδίλα, δεν ξέρει και δεν θέλει το 'Άβατον' του συνεργείου-υπόγα, σνομπάρει την κούπα του καφέ με τις μουτζούρες από τα δάχτυλα. Θέλει γκομενάκια και design.Διάβαζα άλλο άρθρο για το Wheels & Waves στη Γαλλία: η πλειοψηφία ήταν νέοι που πήγαν για τις γυναίκες πρώτα και μετά για τα μοτόρια. Υπάρχουν μόδες και τάσεις σίγουρα, αλλά είμαι σίγουρος ότι όταν κατακάτσει ο κουρνιαχτός, θα μείνουν κάποιοι επειδή αγάπησαν τις δύο ρόδες περισσότερο από τον φραμπαλά, και θα αρχίσουν να ψάχνουν τους 'άλλους πιστούς και τους ταπεινούς ναούς'. θα έρθει στιγμή που θα γελάνε με τις τεζαρισμένες αναρτήσεις του 'φαίνεσθαι' και θα θέλουν παρέα και τσιπούρακι με το Λύκο και τον κάθε Λύκο που δεν χρειάζεται αλκοόλ για να γυαλίσει το μάτι του. Εμένα ήδη έχει γυαλίσει όσο με σκέφτομαι πάνω σε αυτό το Triumph Scrambler που έχεις βάλει. Από χωμάτινες διαδρομές έχουμε πλεόνασμα χαχαχα!!!