disable copy

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

CM Blues

Είμαστε όλοι ρετρολάγνοι και μας αρέσουν τα παλιοσίδερα και πρώτος εγώ. Αλλά καμιά φορά βλέπω και θεοποιούμε ή ανεβάζουμε παλιά μηχανάκια που για να το πω ξερά στην εποχή τους ούτε να τα δούμε. Τα μοντέλα που θα πω είναι ψιλοτυχαία μην το πάρετε επι προσωπικου.

Εχετε οδηγησει CM200 ? XZ550 ? CX500 ? Virago 250 ? Μιλαω για συγκεκριμενα μοντελα που εχουν θεοποιηθει σημερα. Στην παρεα μου τουλαστιχον οποιος ειχε Βιράγκο ή Σιμπινι 250-400 έτρωγε τη σφαλιαρα της αρκουδας. Εχετε κατσει δικαβαλοι σε Virago 250 σε ανηφορα; Εχετε φρενάρει με XZ ? Έχετε στρίψει με CX με το κέντρο βάρους στο θεο; Εχετε χωσει CBN σε στροφη;
Το λεω γιατι την αλλη φορα ειδα σε βενζιναδικο ενα τυπο με CBR600F, το οποιο ειναι ενα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ all rounder, αρκετοι θα το ξερουν, δε μιλαω για CBF αλλά για CBR600F και ο τυπος γλυκοκοιταζε ενα CM200 διπλα του. Τρελαθηκα.

Μια φορα ειχα παρει CM200 να παω Πειραια και με ειχε πιασει νευρικο γελιο, γελουσα μονος μου πανω στο μηχανακι. Το λαρυγγωσα σε μια κατηφορα και ηταν τοσο ανυπαρκτο το πηρουνι, τα φρενα, το γκαζι, ολα που θυμαμαι να το τω τελικιασει και να μ εχουν παρει τα γελια. Και βλεπω τωρα και γινανε τα CM200 ξερολουκουμα; Απο ποτε;

Τι θελω να πω. Ενα ΚΑΛΟ μηχανακι τοτε, ειναι κι ενα ΓΑΜΑΤΟ κλασσικο μηχανακι τωρα, πχ ενα GPz900, CB1100F, RD350LC κτλ κτλ. Και πολλα σημερινα εξαιρετικα μηχανακια θα ειναι τα κλασσικα του αυριο, μηχανακια που ειναι ακριβα τωρα και θα ειναι ακριβα και τοτε. Agusta Brutale πχ. Μας αρέσουν τα καλά μηχανακια καθε κατηγοριας, καθε μαρκας και καθε ηλικιας.


Δε σημαινει οτι επειδη εχουμε εφεση στα παλιοσιδερα ξαφνικά ενα CM250 γίνεται πιο επιθυμητό από ένα KTM390. Nα μιλαμε για κανενα RG250Γ... αλλάζει το πράγμα.... Savvy?

Δεν υπάρχουν σχόλια: