disable copy

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Κολοκυθόπιτα.

Λίγο πριν βάλω μπροστά να γράφω το ζαλιστήρι για το customizing που προορίζεται για το ΜΟΤΟ, ξανακοιτάω τι έχει ανέβει αυτές τις μέρες στο γκρουπάκι. Από τσόπερ με φλόγες στο ντεπόζιτο μέχρι γυμνές και flat painted Indians. Από κούκλες με custom fiberglass κουστουμάκια μέχρι τετρακύλινδρες γυμνές κι από καλοντυμένες Harley μέχρι 1000άρια scrambler με λάστιχο μπακλαβά.

Και φυσικά η παρέλαση πολλές φορές όλης της ορολογίας brat, bobber, street-tracker, cafe racer (ugh) κτλ κτλ. Μπαίνει πότε πότε και κανένα hot-rod και σπάει τη δίτροχη λαίλαπα.

Άλλα μ' αρέσουν, άλλα δε μ' αρέσουν. Χρειάστηκε πολύ καιρός για να μάθω να σταματήσω να αφορίζω. Ο τύπος θέλει XR1200 Harley με fiberglass body και πράσινες φλόγες. Μαγκιά του. Μπορεί να μην καθόμουν πάνω ούτε νεκρός, αλλά αυτό γούσταρε κι αυτό έφτιαξε. Και πέρα απ' το να μάθει κάποιος να 'μαστορεύει' δυο πράγματα στο μηχανάκι του, μπορεί να μάθει και να ανέχεται δυο πράγματα στα μηχανάκια των άλλων.

Φυσικά πάντα θα μου φαίνεται μια μλκια το να βλέπω κάτι που είναι καθαρά εκθεσιακό και δεν οδηγείται. Αλλά πέρα απ' το αν μου αρέσει, ο γνώμονας είναι πάντα ο ίδιος. Ο τύπος που το καβαλάει τη βρίσκει; Ε, κάπου εκεί δεν τελειώνει το πράγμα;

Κακό πράγμα οι κακές πεθερές. Σας το λέει μια πρώην. Λιβ εντ λετ λιβ.

Και για του λόγου το αληθές - κι είναι κάτι απ' αυτά που μου αλλάξανε γνώμη - όσοι με διαβάζουν ξέρουν πόσο απεχθάνομαι τα σκούτερ, τα οποία δεν θεωρώ καν μηχανάκια αλλά κάτι αδιαβάθμητο, κάτι μεταξύ ΚΤΕΛ και Segway (εκτός τις Vespa, μην τρελαθούμε τώρα - οι Vespa είναι απίστευτες).

Κι όμως πριν μερικές μέρες γύριζα σπίτι, ψιλόβροχο, και βλέπω έξω από μια αντιπροσωπεία με σκούτερ, πλαστικά, άσχημα, μίζερα, ένα πιτσιρικά να ξεροσταλιάζει. Να χει κολλήσει μάπα στη βιτρίνα όπως είχατε κολλήσει κι εσείς κι εγώ και όλοι - όχι ότι το κόψαμε το σπόρ.

Κι είναι εκεί με τη μύτη στο γυαλί και σκέφτεται ότι έρχεται καλοκαίρι, και τις βόλτες με το κοριτσάκι, και τα όργια με την παρέα, και το να μην ψάχνει ψιλά για το λεωφορείο, και το να το γυαλίζει την Κυριακη και... τι να του λεω τωρα εγω που τα ξερω Ολα;


ΥΓ. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι αν δω σκούτερ δεν θέλω να του πετάξω γκαζάκι. Είναι επειδή μετά την έκρηξη πιθανόν να βελτιωθεί και μόνον.



2 σχόλια:

soter3gm είπε...

Για μένα όλα είναι καλά εκτός βέβαια τα σκούτερ. Τα παλιά γιατί έχουν την Αίγλη τους τα καινούργια γιατί έχουν Γκάζια ατελείωτα τα παλιά γιατί τα κάνεις ότι γουστάρεις και τα καινούργια γιατί τα πετάς στη θάλασσα χωρίς κανένα ενδοιασμό και γιατί κανένας δεν θα τα ψάξει χι χι χι

Ωασσιλις είπε...

Τα πράγματα για μένα είναι απλά: Αν έχει κινητήρα και τιμόνι εμπίπτει στα ενδιαφέροντά μου.