disable copy

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Eιδήσεις - Updated



EIΔΗΣΕΙΣ.
Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε νωρίς εχτές το απόγευμα ο Χ. Τσ. Τσ. Τσιτσιμπίκος 28 ετών καστομάς. Αιτία σύμφωνα με κύκλους της αστυνομίας η αγγελία που ανάρτησε στο car.gr πωλώντας XLR600 προς 5000 €.

Είναι το τρίτο θύμα αυτή την εβδομάδα και σίγουρα δεν είναι τυχαίο. Ο ρεπόρτερ μας κ. Λύκος μίλησε με τους 'γνωστούς-αγνώστους':

'Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος. Ξέρεις τι είναι να μην έχεις λεφτά και να βλέπεις να βάζουν Σιμπινί δυόμιση τέσσερα χιλιάρικα; Τέσσερα χιλιάρικα ρε κερατά; Ο άλλος ανέβασε φωτογραφία βάψιμο κι είχε μπιμπίκια, μαζευτήκαμε την άλλη μερα 10 άτομα και τον στείλαμε νοσοκομείο. Δεν αντέχει ο κόσμος. Δεν ξέρετε τι γίνεται εδώ. ΧΤ250 τρία χιλιάρικα. CB750 είκοσι. Η Βιράγκο έχει πάει 120 ευρώ το κιλό η σπάλα. Πρέπει να επέμβει η κυβέρνηση, ο Λύκος, κάποιος. Να μπει μια λίστα τιμών.'
Οι άγνωστοι εξυλοκόπησαν τον άτυχο Χ. Τσ. Τσ. Τσιτσιμπίκο με χειροποίητες θήκες μπαταρίας, ενώ στο χώρο της επίθεσης βρέθηκε και αυτοσχέδια γέφυρα τιμονιού. H αντιτρομοκρατική εξετάζει και τα ψήγματα flake paint που βρέθηκαν στο χώρο.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε αργά το βράδυ η επαναστατική οργάνωση Fiva A1 η οποία και άφησε αγυάλιστο καπάκι κάρτερ από CB K1 στο σημείο της υπόθεσης.

Στο μεταξύ συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση η οποία σύστησε άμεσα μια επιτροπή με 5 υποεπιτροπές και επικεφαλής τον κύριο Σουλφαμίδα, ειδικό σε θέματα μηχανοκίνητων αρχαιοτήτων, ο οποίος εδήλωσε:

‘Υπάρχουν τιμές. Υπάρχουν. Ο κόσμος κύριοι πρέπει να ξέρει. Συντάσσουμε αυτήν την στιγμήν ειδικόν πίνακαν ώστε να ξέρει ο καθένας πόσο μπορεί να κοστολογεί. Τι πουλάς κύριε; Ζακς; Ζακς. Έχει νίκελα; Αφαιρείται τόσο. Να το άφηνες μαμά γάιδαρε. Έχει σαπίλα; Συν τόσο. Είναι βίντατζ η σαπίλα ή απλή; Συν τόσο.

Που βρέθηκε; Σε κοτέτσι; Τότε είναι εζ φάουντ, συν τόσο. Έχει πάνω ‘μπαμπά πρόσεχε’ με τη φωτογραφία του παππού; Συν τόσο. Συνολική τιμή τόσο. Πρέπει να καταλάβουν αυτοί οι κύριοι ότι δε μπορεί να βάζει ο καθένας ότι τιμή θέλει. Τι είμαστε, ελεύθερη αγορά;’

Υπάρχει όμως και μια άλλη, πιο σκοτεινή πλευρά στην υπόθεση. Μιλάμε με τον Μιχάλη, χρόνιο χρήστη Τράιομφ.

‘Ήταν να πάρω ένα Τριπλ. Είχα μαζέψει τα λεφτά. Τα είχα όλα. Συναντηθήκαμε με τον Κ. και δώσαμε τα χέρια. Την άλλη μέρα θα το έπαιρνα. 25 του μήνα δώσαμε τα χέρια και 26 βγήκε το Mission Impossible με τον Τομ Κρουζ να οδηγεί το Τριπλ (λυγμοί). Συναντηθήκαμε ξανά την άλλη μέρα. ‘Η τιμή άλλαξε’ μου είπε ο Κ. κοφτά. ‘Γιατί τι συνέβη;’ ‘Μην κάνεις το χαζό. Δεν είδες την ταινία;’ Tωρα εχω ποδηλατο και φοραω κολάν. Το καταλαβαινεις; ΚΟΛΑΝ εγώ που κάτω από 3 κύλινδρο έλεγα δε θα πέσω. (λυγμοί).

Ας ακούσουμε όμως και την άποψη του Κ.


‘Φίλε δε στο κρύβω έχω κάνει λεφτά. Έχω κάνει λεφτά. Ξεκίνησα παίρνοντας DR125 και πήγαινα εκεί που συχνάζουν χίπστερς. Αγορά 300 ευρώ, πώληση 1500. Τα επένδυσα σε Βιράγκο. Το χόντρυνα. Μετά πήγα σε Cagiva 750. Exotica. Τώρα ελέγχω το 65% της αγοράς σε Βιράγκο και το 47% της αγοράς σε κωλοφάναρα. Ελεύθερη αγορά είμαστε’

Πριν φύγω, μου εμφανίζει ξαφνικά ένα ΧR200 και φωνάζει ‘say hello to my little friend’.

Για να κλείσουμε όμως ας ακούσουμε και την άποψη του θύματος από το αρχικό μας ρεπορτάζ.

Προσεπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον Χ. Τσ. Τσ. αλλά το τηλέφωνο που είχε στην αγγελία ήταν βιντατζ Siemens με πλεκτό καλώδιο και η χρέωση ήταν 100 ευρώ και μόνο σοβαρές προτάσεις. Καταφέραμε να βρούμε άνθρωπο του όμως και να κλείσουμε μια συνέντευξη.

Καθόταν αναπαυτικά σε μια καρέκλα του σκηνοθέτη έχοντας αριστερά και δεξιά του δυο BoldOr 1100 πέρλα. ‘Δε μ ενδιαφέρει να πουλήσω. Κατάλαβες; Και το Ντα Βίντσι χεζμένο τον είχανε. Κατάλαβες; Εγώ για να τη βάλω πάνω αυτή την εργαλειοθήκη έκοψα το χέρι μου, κατάλαβες; Πως έκοψε ο Βανγκό τ’ αυτί του; Πήγα στον Ευαγγελισμό. Μου κάνανε ράμματα. Πηγα στο περίπτερο όσο περίμενα και πήρα σοκοφρέτα. Επειδή είχε πολύ καθυστερηση πήρα και Μίλκο και μετά έστειλα και τη Μαρία και μου πήρε τυρόπιτα. Κάθε μέρα 10 μέρες άλλαζα χαζαπλάστ. Και σε ρωτάω, πόσο να τη χρεώσω εγώ τώρα αυτήνανε; 1 χιλιάρικο; 10;΄’


Σημείωση του συγγραφέφ: Δεν έχω καμια ευθύνη απολύτως για ότι από τα παραπάνω φαίνεται τραβηγμένο. Απλά καταγράφω τζέντελμεν. Savvy;

Δεν υπάρχουν σχόλια: