disable copy

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Αrs Longa Vita Brevis

Μέσα απ' αυτό εδώ το μετερίζι προσπαθώ τον τελευταίο καιρό, μαζί με όσους παρακολουθείτε, να μάθουμε περισσότερα για την Τέχνη. Ομολογώ όμως ότι μερικά πράγματα ακόμα μου διαφεύγουν. Για παράδειγμα ο φίλος Αντώνης μου έστειλε αυτή τη φωτογραφία (το τι μου στέλνουν πλέον δεν περιγράφεται):


Εδώ έχουμε μια πρώιμη μορφή Χιουνταικού Υπερρεαλισμού με σαφείς Ντισκομπαλλικές επιρροές. Η υφέρπουσα σεξουαλικότητα τονίζεται με την έξυπνα τοποθετημένη βούρτσα ενώ η μεταλλική αράχνη - πιθανότατα από απορροφητήρα - που βγαίνει από το καπό τονίζει τον υπαρξιακό αταβιστικό φόβο του να σου τρυπήσει το ψυγείο πάνω που πρέπει να πληρώσεις και τέλη κυκλοφορίας. Έμφαση έχει δοθεί και στην πρακτικότητα με τα spoiler να φροντίζουν για τα απαραίτητα 25G downforce που χρειάζεται το αυτοκίνητο για να 'κάτσει κάτω'.

Δεύτερο παράδειγμα, επίσης από φωτογραφία που μου έστειλαν, αυτό εδώ.


Η πρακτικότητα συναντά τη μόδα, την τέχνη και την λειτουργικότητα όλα σε ένα. Έντονες χαρλεικές επιρροές με νύξεις στοιχείων λαχανογοράς απ' το καφάσι - μόνη ίσως παραφωνία το πολύ κλασσικό προστατευτικό της αλυσίδας που θα ήθελε ίσως κάτι πιο έντονο και εξεντρίκ ώστε να ξεχωρίζει. Η σέλα είναι πραγματικά... τι να πω... βούρκωσα.

Και θα κλείσουμε για σήμερα με ένα γνωστό Έργο, αυτό εδώ.





Και ναι δεν είναι τρολιά. 37 εκατομμύρια δολλάρια. Δε σας άρεσε το Χιουντάι ε;

Κι έχω πετάξει ο μαλάκας όλες μου τις ζωγραφιές απ' το δημοτικό.

Καλημέρα.

7 σχόλια:

Unknown είπε...

κοψοχρονια !

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη κιόλα, αλλά στο τελευταίο πίνακα δεν βλέπετε το φτερό του μπάντμινγκτον που ετοιμάζεται να χτυπίσει ένα νησί στην μέση του ειρηνικού, και δίπλα ένα γκαζάζικο που θαλασσοδέρνεται, και το πουλί που συμβολίζει ότι το πλοίρωμα πήρε τον μπούλο, προσπαθώντας έτσι να μας συμβολήσει ότι η φτώχεια θέλει καλοπέραση?????

Ηξερα ότι είστε κάφροι και όταν ακούτε την λέξη τέχνη το μυαλό σας πάει σε σοβάδισμα στο χέρι, αλλα τόσο μπανάλ ρε πούστη μου....

Νοξ.

Ανώνυμος είπε...

Ωπα παιδια θα διαφωνησω! ο τελευταιος πινακας δεν ειναι απλα μια μαλακια, ειναι του Miro αν δεν απατωμαι. Και θα μου πεις "και τι εγινε ρε χοντρε?" και θα σου πω οτι αυτο που εγινε ειναι οτι αυτος ο μαν και καμια ντουζινα αλλοι μας ξεκολλησαν απο το να κανουμε ολη την ωρα νεκρες φυσεις και "το γερο με το τσιμπουκι". Τωρα ντακς οσο για το αν "αξιζει τα λεφτα του", θα πω οτι αυτο δεν εχει να κανει με την αξια του σαν Τεχνη αλλα με ενα κυκλωμα που εμπορευεται τεχνη και ιστορικα ή "ιστορικα" αντικειμενα. Αντίστοιχα δειτε ποσο πιάνουν σε τετοιες δημοπρασιες κατι χιλιοχτυπημενες κιθαρες του ταδε φλωρου σουπερσταρ ή το ταδε φορεμα της ταδε γλαστρας...
κατα τα αλλα για οποιον εχει όρεξη, εδω παιζει μια ωραια σειρα ντοκυμανταιρ για την ιστορια της τεχνης την οποια αν αφιερωσει κανεις λιγο χρονο να την παρακολουθησει, καταλαβαινει πως φτασαμε στη μοντερνα τεχνη και ποσο αυτη ΔΕΝ ειναι μπαρουφες: http://www.youtube.com/playlist?list=PLFE968115B5CB9865

καλες βόλτες!

motor2head.

Ωασσιλις είπε...

Αντί να ζηλεύεις που δεν έχεις, δεν πας μια βόλτα μέχρι τα Μάλια να δεις αυτήν εδώ την "πλήρη μετατροπή πιστό αντίγραφο" Ferrari για όσους ξέρουν από ρούστερ; (κοκκόρια νομίζω εννοεί)

Ωασσιλις είπε...

ΕΔΩ http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4720896/

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ρε motor2head εσύ το θεωρείς σρα αλήθεια τέχνη αυτό?

Knoxville

Ανώνυμος είπε...

Knoxville ναι το θεωρω σοβαρα τεχνη και μαλιστα πολυ σοβαρη.
Απλα οντως (και δυστυχως) για να καταλαβει κανεις κατα ποσο ειναι τεχνη κατι τετοιο χρειαζεται μια σειρα πραγματων:
1ον να το δει στο πραγματικο του μεγεθος, απο κοντα (προκειται για αρκετα μεγαλο πινακα)
2ον να ειναι ετοιμος να δεχτει οτι η τεχνη δεν ειναι μονο αναπαραστατικη
3ον να εχει (δυστυχως λεω) μια σχετικη επιγνωση του οτι η τεχνη δεν ειναι κατι στιγμιαιο αλλα μια διαδικασια αιωνων και οτι αυτο ειναι προιον της εποχης του και ερχεται μεσα απο μια πολυ μακρια εξελικτικη διαδικασια η οοποια περασε και αφησε πισω τοσο το ρεαλισμο, οσο τελικα και εργα σαν αυτο
Δεν το λεω καθολου ελιτίστικα αυτο!
κι εγω για μεγαλο μερος της ζωης μου ειχα την αποψη οτι ολα αυτα ειναι μαλακιες - παιδικες ζωγραφιες. μετα ετυχε να κανω καποια μαθηματα σχεδιου και να κουβεντιασω με ενα ανθρωπο που τον θεωρω τον μεγαλυτερο δασκαλο ισως στη ζωη μου, ο οποιος οταν του ειπα "μα καλα αυτο γιατι θεωρειται ωραιο, αφου δεν το καταλαβαινω" μου εδωσε ενα πολυ καλο παραδειγμα:
"και ενας ωραιος ανθοκηπος μπορει να ειναι ωραιος και κανεις δεν περιμενει να το καταλαβει. Δεν παριστανει κατι. ειναι τα ιδια τα χρωματα και οι γραμμες που δινουν την ομορφια". Δεν ξερω αν θα συμφωνησεις μαζι μου, μπορει σε τελικη να εχω αδικο, αλλα θεωρω πως και η μοντερνα τεχνη, οπως και καθε αλλο ρευμα αξιζει να της δωσει κανεις μια αυκαιρια και να μην την απορριπτει με ευκολους χαρακτηρισμους οπως "μα αυτο δε δειχνει κατι"

καλες βολτες

motor2head.