disable copy

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Οn and off



Μικρομεσαίο και μεσαίο on-off με μερικά χρονάκια διαφορά. Το 185 ήταν τότε για άσφαλτο, χώμα, βόλτες και μικρά 'ταξιδάκια'. Μιλάμε για μια εποχή που τα 'μεγάλα' ήταν 500-600cc. Τώρα τα μεγάλα είναι 1200cc και το 650 είναι στην 'μεσαία' κατηγορία.

Το μικρό έζησε σε μια εποχή που έπαιρνες ΧΤ500 'αν ήθελες να κάνεις και ταξίδια'. Σήμερα το να βγεις με μονοκύλινδρο 500 και να κάνεις ταξίδια προκαλεί γέλιο, αλλά ο Βροχίδης νομίζω γελάει καλύτερα.

To 185 το αγόρασα προς 346 ευρώ σημερινά, το Strom κάνει 8.995. ΔΕΝ το γράφω για να συγκρίνω τα μηχανάκια αλλά έχει πλάκα να βλέπεις τι 'χρειαζόμαστε' τότε και τι 'χρειαζόμαστε' τώρα, και θα ήταν καλό και σε άλλες κατηγορίες, απλά είδα αυτό σήμερα μπροστά μου κι έκανε ΄κλικ'...

9 σχόλια:

Ωασσιλις είπε...

Το ίδιο πράγμα χρειαζόμασταν και τότε και τώρα: βόλτες ανεξαρτήτως τύπου και προορισμού.
Το μέσον όμως έχει εξελιχθεί τόσο όσο φαίνεται και στην φωτογραφία. Και χωρίς αυτό να υποβιβάζει το μέσον του τότε σε "χρέπι" σε καμμία περίπτωση, η εξέλιξη είναι το νόημα της ζωής. Είναι σαν τον γιό σου (παράδειγμα) που είναι πιο ξύπνιος, πιο ταλαντούχος, πιο υγιής, πιο δυνατός και πιο ψηλός απο εσένα, και στα μάτια σου αυτό είναι ένα θαύμα. Ναι;

Ανώνυμος είπε...

Έχει χαθεί το κέφι, ο χρόνος και το "χρήμα" (χρήμα για βενζίνη)

Και για αυτό ντεμέκ χρειαζόμαστε άλλα πράγματα. That's all....

Nox.

Ανώνυμος είπε...

Πρεπει να βαλεις την τιμη σε χιλιαρικα και το μεροκαματο του τοτε...τοτε που ηταν δυσκολο να αγορασεις και ευκολο να διατηρεις (ασφαλειες)και να κυκλοφορεις(βενζινα) μοτοσυκλετα,το μονο δυσκολο ηταν να εχεις αναλωσημα και μαλιστα ζωτικης σημασιας(Λαστιχα)και εβλεπες να αλλαζεις το παλιο λαστιχο με μεταχειρισμενο..
jimmis

Ανώνυμος είπε...

Και δεν μας ειπες ποσα ακομα ξοδεψες για να φέρεις το xlaki σε αυτη τη κατάσταση! Γιατί τώρα αυτο το v strom μπορείς να το βρεις με 2500 € οπότε συγκρίνεις λάθος πράγματα σε λάθος εποχή!

Ανώνυμος είπε...

Καλά, εσύ μείνε με το Yugo. Όπα, sorry, Honda. Ναι, το civic της Karen Silkwood.

ΛΥΚΟΣ είπε...

Προς Ωασσιλησ +1000

Προς Ανωνυμο, πωπω ευθιξίες βιστροματάδικες... Ειπα δε συγκρινω μηχανακια... Αλλά μια και ρωτάς το 185 δεν στοίχισε τίποτα σχεδόν. Δες την ανακατασκευή του και θα καταλάβεις.

Προς Νοξ... δυστυχως ετσι ειναι φιλε

Προς Jimmy, έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο...

zoran είπε...

Λύκε εδώ αν και θίγεις τον εγωβιστρο'μου έχεις δίκιο, δεν χρειάζεσαι πολλά για να ταξιδέψεις, πιο πολύ θέλεις χρόνο και λιγότερο χρήμα, τρανό παράδειγμα όπως ανέφερες ο Βροχμαν... μια παρατήρηση μόνο, το Ελλαδιστάν στην εποχή του 185 δεν είχε ΕΟ και το χαιρόσουν καλύτερα, τώρα πρέπει να κόψεις όλο επαρχιακό... θα μου πεις και πάλι με το κόστος των διοδίων σήμερα στα ίδια είμαστε...

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν υπήρχε το V-Strom, δε θα χες μαντήλι να κλάψεις. Πρόσεχε αντί για gonzo μη γίνεις Κώστας Σγόντζος.

ΛΥΚΟΣ είπε...

Γουστάρω ευθιξίες :)